KOŠARKAREGION

Može li Igokea do prvog slavlja u Morači?

Umorne košarkaše Igokee očekuje najteže moguće gostovanje u ABA ligi. Aleksandrovčani će u subotu od 19 časova igrati protiv Budućnosti koju još nikada nisu pobijedili u Podgorici gdje su gostovali deset puta.

Trener Dragan Bajić i njegovi izabranici dobili su PAOK i Crvenu zvezdu, a potom izgubili od Galatasaraja u dramatičnoj završnici, ali bez obzira na sve punom snagom će napasti rivala koji i ove sezone nišani plasman u vrhu tabele. Ipak, odlazak plejmejkera i jednog od najboljih igrača Nikole Ivanovića dosta je poremetio redove ekipe koja ima skor 2-1 baš kao i naredni rival. Budućnost je lako poražena od Crvene zvezde koju je Igokea lagano dobila na svom terenu.

– Čeka nas još jedan težak protivnik i četvrta utakmica u desetak dana. Budućnost je i u ovu sezonu ušla sa visokim ciljevima kada je plasman u pitanju. Roster je dobro posložen na svim pozicijama sa kvalitetnim igračima i sa odličnim trenerom. Neće nam biti lako, ali ćemo uložiti maksimalan napor da pokušamo iznenaditi favorizovanog protivnika – rekao je Bajić.

Centar tima iz Aleksandrovca Stefan Đorđević igrao je več protiv Budućnsti kao član FMP-a i nada se trijumfu u “Morači”.

– Čeka nas još jedna izuzetno teška utakmica protiv veoma atraktivne ekipe Budućnosti. Oni sigurno ulaze u ovu utakmicu kao favoriti, ali ćemo pokušati da pronađemo svoje prednosti i da dođemo do još jednog iznenađenja u ABA ligi – rekao je Đorđević.

Dio stručnog štaba podgoričkog tima na čijem čelu je Aleksandar Džikić je i Žarko Milaković koji je godinama radio sa juniorskim timom Igokee, a u dva navrata bio i prvi trener. Ujedno, član Budućnosti Edin Atić prošle sezone nosio je dras Igokee sa kojom se dogovorio o produžetku saradnje za ovu sezonu, ali je tokom ljeta preselio u glavni grad Crne Gore.

U ostalim mečevima sastaju se, nedjelja: Split – Studentski centar (12), Krka – Zadar (19), Borac – Mega (18), FMP – Mornar (19), Crvena zvezda – Olimpija (21). U petak su igrali: Cibona – Partizan 61:79.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button