BIHRUKOMET

Čolina: Moralo je bolje, ali je ovo tek prvo poluvrijeme

Utakmica 2. kola EHF Evropa kupa sa Duklom iz Praga kao da je bila prevelik teret za mladi i perspektivni tim Izviđača koji je na domaćem terenu poražen od dukle sa 26:28.

Momci Tonija Čoline često su bili brzopleti u velikoj želji da se u evropskoj premijeri poslije osam godina prikažu u najboljem svjetlu.

Ostao je utissk da su mogli bolje, što potencira i njihov trener.

– Znamo da nam je ovo prvo poluvrijeme pred revanš u Pragu. Mi smo se iskreno nadali da možemo pružiti bolji otpor, možda pobijediti Ušli smo nervozno u napadu i kad nemamo tu sigurnost, onda puno teže dolazimo do prilika. Odbrana je bila solidna. U drugom dijelu smo sa napadom i tehničkim greškama sebe doveli u nezavidnu poziciju i gubili šest razlike. Na kraju smo pokazali da se možemo vratiti u utakmicu sa nekoliko odbrana golmsna i sa dobrom igrom u obbrani pet na šest, kad smo branili njihovog igrača više – rekao je Čolina.

Kod Izviđača je najefikasniji u napadu bio Milan Vukšić sa 7 golova, Miloš Kos je dodao 5, dok je na drugoj strani Marek Hlinka postigao 7. Posebno u drugom dijelu probleme Izviđaču stvarao je golman gostiju Tomaš Petržala koji je meč završio sa 15 odbrana. Revanš je u subotu u Pragu. (Dnevni list)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button