BIHFUDBAL

REMI U BANJALUCI Borac bolji, Tuzla siti srećniji

Fudbaleri Borca nisu uspjeli da savladaju Tuzla siti (1:1) u odgođenoj utakmici iz 3. kola m:tel Premijer lige BiH iako su u najvećem dijelu meča imali inicijativu.

Gosti su doššli u vođstvo golom Sulejmana Krpića na startu drugog poluvremena, a domaćim je izjednačenje donio Stojan Vranješ iz opravdano dosuđenog penala u 56. minutu. Bio je to 50. gol kapitena Borca u „crveno-plavom“ dresu.

Ekipa Nemanje Miljanovića imala je više prilika i pri rezultatu 0:0, ali i nakon što je Krpić poslije karambola u šesnaestercu doveo tim Husrefa Musemića u vođstvo. Igrali su „crveno-plavi“ dobro i tražili drugi gol, ali nisu imali sreće. Vušurović je u 71. minutu pogodio stativu, kasnije je dobru priliku imao i Panajotis Moraitis, ali se rezultat više nije  mijenjao. Na osnovu svega viđenog, kao i položaja na tabeli zadovoljnija je sigurno ekipa iz Siminog Hana.

Poslije 13 utakmica Borac je na petom mjestu sa 19 bodova, 11 manje od lidera Zrinjskog, dok je Tuzla drugoplasirana sa 27 bodova. Inače, ovo se na neki način može smatrati prvim poluvremenom, jer će ovi rivali već u nedjelju na „Tušnju“ ponovo odmjeriti snage u okviru 14. kola šampionata.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button