FUDBAL

BEZ KATAIJA I PAVKOVA U DANSKU Stanković poručuje “Borićemo se”

Crvena zvezda će sutra od 18 časova i 45 minuta gostovati Midtjilandu u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope.

Beograđani imaju maksimalnih šest bodova iz prve dvije utakmice odigrane protiv Brage i Ludogoreca, a očekivanja pred treći susret iznio je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

– S obzirom na godine, dosta smo iskusniji i stariji od ekipe iz Danske i sigurno da naši igrači imaju dosta mečeva ovakvog tipa u nogama. Susrećemo se sa ozbiljnim kadrovskim problemima ponovo, gdje smo bez Milana Pavkova, Aleksandra Kataija i Živkovića. Luis Dioni će putovati sa nama, ali on ima samo jedan trening ove nedjelje sa timom. Ne tražimo izgovore i svi momci koji budu izašli na teren će pružiti maksimum, ali svakodnevno se susrećemo sa kadrovskim problemima ovog tipa. Dobro smo otvorili grupnu fazu, nema razloga da ne nastavimo tako. Biće teško jer je preko puta nas će da bude ekipa koja je brza, jaka, mlada i sa željom da se nadmeće, nadigrava i takmiči. Organizovani su, to pokazuju radom sa mladim igračima. Biće zahtjevna utakmica, ali iskustvo je na našoj strnai – počeo je Stanković, a o kadrovskim problemima je još rekao:

– Svi znamo da je Katai imao koronu i ne oporavlja se svako od toga na isti način. Pričao sam sa Dejanom Savićem kako izgleda taj povratak, kad mi možemo da garantujemo da je neko spreman i slično. Zdravlje igrača je na prvom mjestu. Katai ne može maksimalno da odgovori zahtjevima i ne želimo da rizikujemo. Vjerovatno se ništa ne bi desilo, ali kad se neko tako brzo zamara, nemamo drugi izbor. On će ostati u Beogradu, kao i Živković i Pavkov. Pokušavamo da ih kroz normalni rad uvedemo u trenažni proces da bi mogli maksimalno da odgovore zahtjevima. To su ozbiljni kadrovski problemi, ali nećemo se predavati – rekao je.

Slična situacija je bila i pred put u Bugarsku, iz koje se Crvena zvezda vratila sa tri boda.

– U jednom trenutku razmišljaš ko ti sve nedostaje, ali staviš tačku i okreneš se onom ko ti je na raspolaganju, te nastojiš da izvučeš maksimum. Faliće, kao što su nedostajali u Razgradu i jedva čekam da se svi vrate i budu zdravi, jer nas u posljednjih mjesec i po dana stalno prate zarezi. U jednom trenutku smo imali 15 igrača na treningu, na prijateljskoj utakmici sa omladincima je 14 fudbalera bilo tu, a nismo imali toliko reprezentativaca. Što se Lazetića tiče, ako bude prilike dobiće šansu, ne treba od toga da se pravi spektakl. On je momak koji ima svoj prirodan put, postigao je prvenac i sad treba mirno da radi na sebi i detaljima. Mora sa obe noge da bude na zemlji, pred njim je svijetla budućnost i mukotrpan rad – dodao je.

Najopasnije oružje Midtjilanda su prekidi.

– Gledaćemo da imamo kontrolu, a koliko ćemo u tome uspjeti ne znam. Potrudićemo se da ih umirimo, spriječimo ofanzivnu tranziciju i neutrališemo kontre. Radili smo mnogo na prekidima. Aut im je kao korner, svaki ide u pet metara, a na skok im ide po pet, šest igrača, baš su opasni u tom segmentu. Kad izvode kornere, svi praktično uđu u gol, tako da će na prekidima biti 12 ljudi u petercu u svakom trenutku. Ipak, moramo da budemo hrabri i koncentrisani – rekao je.

Situacija u grupi F je takva da Crvena zvezda igra svoju igru i ne mora da prati šta se dešava na drugim mečevima.

– Nama je cilj da „prezimimo“ u Evropi. Za sada sve zavisi od nas, dobro je kad ne moraš da gledaš drugog, već samo sebe. Ne moram da pratim „lajv skor“, i nadam se da će tako i ostati. Želimo da se vratimo iz Danske sa pozitivnim rezultatom. Nezgodno je zbog kadra kad spremaš jedno, pa se desi nešto, pa spremaš drugo, pa opet nešto i to tako traje, ali takav je posao. Bude ti krivo, jer si zamislio jedno, međutim, neću da pravim izgovore, jer kad je takav slučaj ne funkcionišu dobro stvari. To što imamo je najbolje. Imaju i oni probleme sa kadrom, crveni karton, povreda Brumada, ali ne znamo da li će on igrati. Spremamo se kao da hoće. Meni je generalno zadovoljstvo da i kada kažemo da to nije ista Zvezda usljed povreda, pravimo dobre rezultate. Svi momci koji dobiju šansu imaju snagu, volju, želju da brane crveno-bijele boje. Gledamo da utakmice privučemo što više nama i da kad je situacija ravnopravna, prevagne na našu stranu – rekao je.

Sve utakmice, pa čak i onu poslednju protiv Kolubare (7:1) Stanković je arhivirao.

– To je istorija. Sastav je bio sasvim dobar, odnos prema igri fenomenalan, iako je teren bio težak. Ali kada uđeš u utakmicu na taj način, budeš nagrađen. Sve što smo probali je uspjelo, ali biće drugačija utakmica sutra i to mnogo. Kao i oni mečevi iz kvalifikacija, nema to veze sa grupnom fazom. Igraš utakmice života na ljeto kada se svi kupaju, meni to nije normalno – zaključio je Stanković, a prenosi klupski sajt.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Fryd vape
  2. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button