EUROKUPOVIFUDBAL

Bodo potpisao najveće poniženje Murinju u karijeri

Kritikovali su italijanski novinari prethodnih dana Žozea Murinja  zbog toga što rijetko kada rotira igrače, zapazili da nevoljko poseže za izmjenama tokom utakmice, a onda je portugalski stručnjak u jednoj izjavi indirektno ukazao da nije pretjerano zadovoljan dužinom i kvalitetom klupe.

Ipak, kao da je podlegao pritisku, pa je na gostovanju Bode/Glimtu u trećem kolu grupne faze Lige konferencije maksimalno izmiješao sastav i vjerovatno poželio da isto više nijednom ne učini. Utakmica na sjeveru Norveške bila je dokaz, Posebni je bio u pravu, a potvrdu mu je ispisao aktuelni šampion Norveške nanijevši Romi jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji – 6:1 (2:1).

Poniženje. Kako drugačije okarakterisati poraz tima gotovo 30 puta vrednijeg od njegovog rivala (Roma 430.000.000 – Bode 14.500.000). Istina, nije Roma izašla u najjačem sastavu, ali je u startnoj postavi imala šestoricu koji pojedinačno imaju jednaku ili veću tržišnu vrijednost od čitave protivničke ekipe. No, ono što je govorio legendarni Johan Krojf, još jednom se ispostavilo tačnim – vreća novca ne može da postigne gol.

Pamtiće Murinjo meč u Bodeu, njegov 1008. u trenerskoj karijeri, ali prvi na kojem je primio šest golova. Pamtiće ga i 21-godišnji napadač norveškog tima Erik Botejm jer mu je, pazite sad – potpisao svaki od golova. Tri je postigao, preostala tri namjestio. Njegova noć iz sna, a Murinjova mora koja će ga proganjati ko zna koliko vremena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button