ODBOJKA

Kovač i Novaković pojačale Banjaluka volej

Univerzitetski odbojkaški klub Banjaluka volej predstavio je dvije sjajne mlade odbojkašice, Anđelu Kovač i Žanu Novaković, koje su odabrale da baš u Banjaluci, pod komandnom palicom Đorđa Miloševića nastave svoj razvoj.

Ovim činom uprava kluba pokazala je kakva će biti orjentacija u budućnosti. Kovačeva je već reprezentativka BiH, igra na poziciji primača, a Milošević ju je primjetio tokom prijateljskog meča sa Igmanom pred start sezone.

– Već nekoliko dana treniram sa ekipom, a period adaptacije prolazi odlično. Neke djevojke znam, ostale upoznajem i vjerujem da će sve biti u redu. Imamo sjajan trenerski kadar, vrhunske treninge, te se nadam da će ovo biti korak naprijed u mojoj karijeri. Pokušaću da pomognem klubu da ostvari sve svoje ciljeve. Ambicije su takve da budemo u vrhu, titula je negdje tu, ali ćemo pustiti da vrijeme kaže svoje. Naravno, idemo na taj najveći cilj – rekla je Kovačeva.

Za razliku od nje, Novakovićeva još nije dobijala poziv u reprezentaciju, ali je sa 14 godina napustila Istočno Sarajevo i okušala se u Partizanu. Prethodne sezone nastupala je za sarajevski Novi Grad, pa se može reći da sa svojih 17 godina djevojka koja igra na poziciji korektora već ima dosta iskustva.

– Za sada je sve odlično, prezadovoljna sam treninzima i načinom rada koji je na visokom nivou. Nadam se da ću što prije pomoći klubu. S obzirom da sam ranije bila na nekoliko probnih treninga zadovoljna kako su me djevojke prihvatile. Vjerujem da ćemo ostvariti najveće ciljeve i osvojiti sve što se može – poručila je Novakovićeva.

Banjalučanke su sa dvije pobjede počele sezonu, a uz to su se plasirale u finale Kupa Republike Srpske. Već za vikend ih očekuje jedan od derbija prvenstva jer gostuju Gacku, najtežem rivalu uz Bimal Jedinstvo.

– Napravili smo odličan potez dovođenjem mladih odbojkašica. Vrijeme će pokazati da sam u pravu, u to uopšte ne trebamo da sumnjamo, ali ništa ne ide preko noći. Računam da će ekipa imati dovoljno snage, jer već posjeduje određen kvalitet. Gacko će vjerovatno pokušati da nadoknaditi poraz od Jedinstva. Sada imam malo veći prostor za manevar i širi igrački kadar – rekao je Milošević.

On će već u narednom meču moći da računa na Anđelu Kovač, dok će Žana Novaković morati da se stripi još nekoliko dana dok se ne riješi papirologija oko njene registracije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: oil cartel
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button