KOŠARKA

NA RASPOLAGANJU PEŠIĆU Kalinić: Glup razlog oko nepozivanja na SP

Nikola Kalinić postaje lider košarkaša Crvene zvezde. Odlični košarkaš igra sezonu iz snova, a sad je oslonac tima Dejana Radonjića.

On je dao opširan intervju za Sportklub u kojem se dotakao i reprezentacije Srbije.

– Pešić je veliko ime srpske košarke, sa ogromnim iskustvom i uspjesima. Pitanje je za selektora da li sam dio planova ili nisam, a ja ću još jednom da ponovim ono što uvijek tvrdim: u ovom kalendaru takmičenja biće sve više otkaza. Ako bude tako, reprezentacija će vremenom da postane sporedna stvar. Dok god vodeći ljudi u košarci ne sjednu, ne porazgovaraju i naprave ozbiljan kalendar koji svima odgovara – klubovima, organizacijama i igračima – do tad će da bude sve više otkaza. U kontaktu sam sa selektorom, dogovor je da se čujemo i vidimo nekom prilikom – istakao je Kalinić.

Iskusni košarkaš se dotakao i neodlaska na Svjetsko prvenstvo 2019. godine i činjenice da nije pozvan u selekciju Srbije koju je vodio Aleksandar Đorđević.

– Na samom početku nije bilo toliko teško. Teže mi je padalo kad sam gledao utakmice, pa vidim gdje sam mogao da doprinesem zalaganjem, borbenošću i energijom, a potom i košarkaškim kvalitetima i iskustvom. S jedne strane mi je bilo loše, ali s druge sam imao slobodno ljeto. Konačno sam se smjestio u Novom Sadu, vidio neke ljude koje nisam vidio godinama, proveo vrijeme sa porodicom. Oporavio sam i tijelo, poslije toga sam imao dvije dobre sezone, pogotovo ova u Valensiji – bio sam svež, željan i odmoran. Uvijek postoje dvije strane medalje.

Kalinić ističe da nije dobio pravi razlog za “nepozivanje”.

– Nisam bio pozvan. To je pitanje za Saleta Đorđevića. Nisam nikada dobio objašnjenje… U stvari, dobio sam neki banalan, glupav razlog koji ni meni nije bio jasan. Ne znam stvarno. Ne sjećam se tačno formulacije, zato neću da citiram, ali znam da ništa konkretno nisam dobio tipa “radio si loše ovo” ili “želim drugog čovjeka na tvojoj poziciji” ili “ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa”… Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno poslije tog razgovora – istakao je Kalinić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button