FORMULA

Hamilton očekuje tijesnu borbu sa Ferstapenom u Ostinu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da očekuje tijesnu borbu za Maksom Ferstapenom iz Red Bula u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD.

Do kraja sezone ostalo je još šest strka, a Ferstapen ima šest bodova prednosti uoči trke u nedjelju u Ostinu.

Sedmostruki svjetski šampion Hamilton ima pet pobjeda na toj stazi, na kojoj je obezbijedio dvije titule, 2015. i 2017. godine.

Poslije dobrih rezultata Mercedesa u posljednjih nekoliko trka ekipa se smatra favoritom, a Hamilton je odbacio te navode.

Njegov timski kolega Valteri Botas pobijedio je u prošloj trci u Turskoj, a Hamilton je zauzeo peto mjesto, poslije kazne koju je dobio zbog promjene motora.

– Pokušavamo da razumijemo naš bolid, a poslije trke u Turskoj ulazimo dobro u ovaj vikend, Valteri (Botas) je obavio sjajan posao i osvojio maksimalni broj bodova za ekipu. Ali, mislim da će u ovoj trci, ali i u nekoliko narednih, biti tijesna borba. Pokušavamo da maksimalno iskoristimo ono što imamo. Nismo unapređivali bolid, pokušavamo da ga usavršimo i da izvučemo najviše iz toga – rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

Poslije trke u SAD, šampionat se nastavlja trkama u Meksiku, Brazilu, Kataru, Saudijskoj Arabiji i završava se u Abu Dabiju.

– Važno je pobijediti u svakoj trci, da osvojimo maksimalni broj bodova, to je naš cilj u preostalih šest trka. Biće nevjerovatno teško i biće trenutaka u kojima ćemo možda biti bolji, ali možda bude i trka… Ne volim da pretpostavljam da Meksiko neće biti dobar, ali Red Bul je uglavnom vrlo jak u Meksiku. Mnogo toga može da se desi u ovih šest trka i moramo da idemo trku po trku i da damo sve od sebe. Ovo je dobra staza za tijesno trkanje. Ovdje smo imali mnogo dobrih duela. Ovo je jedna od staza na kojima možeš da pratiš protivnika i imaš dobre borbe, zaista sam uzbuđen – dodao je Britanac.

Hamilton ove godine ima bodovni zaostatak u borbi za titulu prvi put od 2016. godine, kada je šampion postao njegov timski kolega Niko Rozberg.

Kvalifikacije su na programu u subotu od 23 časa, a trka za Veliku nagradu SAD vozi se u nedjelju od 21.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button