KOŠARKA

KREM DRUŠTVO KKI Vrbas dobio poziv da učestvuje u Evroligi 1

Košarkaški klub invalida Vrbas dobio je poziv za učešće na turniru Evrolige 1 koji će se održati od 10. do 13. marta u Švajcarskoj. Osim Banjalučana u grupi se nalaze još domaćin Pilatus Dragons, te Beit-Halošem, Studio 3A Milenijum Basket i BASKI.

Poslije uspješnih nastupa koje su imali prvo u Čelendž kupu, nakon toga u Evroligi 3 i Evroligi 2, banjalučki igrači su stigli do samog evropskog vrha. Potvrda toga je ovaj poziv, ali i činjeca da trenutno zauzimaju 31. mjesto na rang listi u konkurenciji preko 2.600 klubova.

– Počastvovani smo i prijatno iznenađeni pozivom za učešće u Evroligi 1. Do ovog smo došli isključivo sjajnim rezultatima koje su igrači bilježili na terenima širom Starog kontinenta. S toga nije čudo što smo postali ponos ne samo grada Banjaluka već i Republike Srpske i BiH, regiona kao i cijele jugoistočne Evrope – rekao je predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević.

Međutim, za sada nije poznato da li će ovaj trofejni sportski kolektiv prihvatiti učešće u Evroligi 1.

– Ovo je izuzetno skup sport koji iziskuje velika novčana sredstva. Ukoliko nam pomognu Gradska uprava i Vlada Republike Srpske onda ćemo moći prihvatiti učešće. U suprotnom nećemo moći sami sve obezbjediti, i ukoliko bi kojim slučajem odustali očekuje nas novčana kazna kao i izbacivanje iz svih evropskih takmičenja što bi bilo pogubno – dodao je čovjek koji ima velike zasluge što je Vrbas stigao do ovih visina.

Dvije najbolje ekipe na turniru u Šavjcarskoj izboriće pravo nastupa na finalnoj smotri koja je predviđena da se odigra u španskom Bilbau.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Boerefijn Tech
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button