RUKOMET

“Osice” se ne predaju: Da popravimo utisak protiv Slovakinja

Rukometašice Borca nastojaće da u revanš utakmici 2. kola EHF Evropa kupa protiv Dunajske Strede (subota, 17) odigraju mnogo bolje i ako je moguće upišu pobjedu.

“Osice” su u Dunajskoj Stredi poražene sa 12 golova razlike (26:38), pa će biti skoro nemoguća misija da nadoknade zaostatak. Ipak, nadaju se da bi se pobjedom mogli oprostiti od Evrope. Da li će uspjeti biće jasno sutra oko 18:30 časova.

– Ako nema ambicija onda nema ni napretka ni željenih rezultata. Slovakinje su pokazale da je puno brža ekipa nego što smo mislili i da imaju zaista veliki kvalitet. Treba imati u vidu d aje ovo naš prvi izlazak u Evropi nakon dužeg vremena. Naši golmani nisu imali svoj dan, a oni su naše tehničke greške itekako kažnjavali. Posebno sa krilne pozicije gdje je Kata Juhoš postigla 12 golova. Želimo da u revanšu odigramo bolje u odbrani, da smanjimo broj tehničkih grešaka i da strpljivim napadom dođemo do što boljeg rezultata. Ono što moram da pohvalim je činjenica da se ekipa borila do kraja i da djevojkama nije bilo svejedno sa kojim rezultatom će završiti meč – istakao je trener Rade Unčanin.

On ističe da je veliki hendikep za ekipa iz BiH kvalitet domaćeg takmičenja i da se to osjeti u duelima protiv kvalitetnijih rivala. Streda igra MOL ligu, zajedničko takmičenje Češke, Slovačke, Mađarske i Poljske, koja je neuporedivo jača od Premijer lige.

– Nije to alibi, ali je činjenica. Naš najveći hendikep je liga gdje imamo samo četiri, pet jakih mečeva. U jakim utakmicama ekipe napreduju i vide se greške i na čemu treba da se radi – dodao je Unčanin.

Rukometašica Dajana Ignjatović kaže da je i trema učinila svoje, te da nisu odigrale najbolje u odbrani.

– Želimo da popravimo utisak u revanšu i mogu obećati maksimalnu borbu, a vidjećemo šta će nam to donijeti na kraju. Streda jeste kvalitetna ekipa od nas ali nije baš za 12 golova. Moramo da ispravimo greške i da budemo dostojan rival. Sigurno da ćemo ući u drugi meč opuštenije, osjetili smo kako protivnik igra – istakla je Ignjatovićeva.

Direktor klba Darko Savić se zahvalio rivalu na dobrodošlici i istakao da će Borac učini sve da se revanšira istom mjerom.

– U Slovačkoj smo se osjećali kao kod kuće i da smo imali sjajnu dobrodošlicu. Domaćin je bio ljubazan i želimo da im uzvratimo svakom mjerom. Pokazaćemo da smo grad sporta koji zna da cijeni rivala i njegovo ponašanje – rekao je Savić i pozvao navijače da podrže “osice”. Ulaz za ovaj meč je besplatan.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button