ATPTENIS

Ispovijest Argentinca: Đoković, Federer i Nadal su imali mentalne probleme

Mentalni problemi takmičara sve je češća tema u sportu.

Od prošlog ljeta je posebno naglašena zbog poteza najbolje gimnastičarke Simon Bajls i teniserke Naomi Osake, poslije čega su se oglašavali mnogi.

Posljednji u nizu argentinski teniser Leonardo Majer riječima da tenis mnogo crpi mentalnog zdravlja.

– Mnogima se to dešava, ali ne govore svi o tome. Gledao sam dokumentarac Mardija Fiša u kome ga pritisak u SAD tjera da nastavi tradiciju te zemlje u tenisu i koliko utiče sve to njegov život, u čemu sam vidio i sebe. Mnogo puta teniser mora da bude mašina i robot, a mi smo ljudska bića – počeo je Majer.

Majer dodaje da svi teniseri imaju želju da se opuste.

– Volim da se vratim u Argentinu, pojedem lizalicu, tortu, mi smo normalni. U tenisu ulazite u veliki balon i ogromnu brznu života. Neki izdrže više, zavisi od ličnosti. Pogledajte slučaj Federera, ima 40 godina i nije nevjerovatan zato što igra, već što je toliko godina izdržao – rekao je Majer, a onda i prokomentarisao vodeću trojku svjetskog tenisa Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

– Svake godine su sve više u vrtlogu, pritisak je veći i oni nastavljaju. Uvjeravam sve da su se Federer, Đoković i Nadal osjećali loše, ali su uspjeli da izađu – zaključio je Majer, konstatujući da mu se najviše sviđa Federer po načinu igre, ali da je teško reći ko je najbolji svih vremena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button