RUKOMET

PERIĆ PRED BESU Brzom igrom slomiti rivala

Hrabro, brzo i jako. To je recept rukometaša Borca Luke Perića za večerašnji revanš sa Besom (18 časova) u okviru drugog kola EHF Evropa kupa.

Banjalučani su u Peć ponijeli tri gola prednosti (28:25), što nije mnogo, ali je ipak razlika koja stavlja dodatni pritisak na domaćina. Osovinu igre Bese čine bekovi. Nikola Prce se naravno ističe kvalitetom i iskustvom, a opasni su i Egzon Gjuka, Deniz Terzići i pivot Kastriot Jupa. Nema sumnje da će ekipa iz Peći bez obzira na zaostatak pokušati da spusti tempo i postepeno gradi igru, dok će “crveno-plavi” nastojati da urade suprotno.

– To je naša ideja protiv svakog rivala. Mladi smo, puni energije, pa nastojimo da ritmom slomimo protivnika. Oddigrali smo dobro u prvom meču, ali mislim da smo možda mogli ranije da prelomimo meč, jer smo imali nekoliko situacija za to. Sada bar znamo šta možemo da očekujemo, jer pred utakmicu u Banjaluci nismo imali nikakvu predstavu o njihovoj snazi. Sve što smo znali je da su, baš kao i mi, značajno promijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu. Ne mogu ništa da prognoziram, ali se nadam da ćemo odigrati kako možemo, što bi značilo da smo na dobrom putu da prođemo dalje – rekao je Perić.

Pred mladu ekipu Mirka Mikića ove godine nije postavljen nikakav imperativ, ali njegovi momci na startu sezone igraju sjajno. Ne računajući poraz u polufinalu Kupa Republike Srpske nanizali su šest pobjeda koje su im napumpale samopouzdanje, pa se nadaju da će ishod biti isti kao prošle godine protiv istog rivala.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: bma crystallizer,
Back to top button