OSTALI SPORTOVI

Testiranje na dnevnoj bazi na ZOI u Pekingu

Učesnici Zimskih Olimpijskih igara u Pekingu moraće da se testiraju svaki dan tokom trajanja najveće smotre svjetskog sporta, stoji u vodiču koji je poslat svim lokalnim olimpijskim komitetima.

Takođe sportisti, treneri i članovi osoblja će biti u nekoj vrsti „mjehura“ odnosno neće biti u kontaktu sa lokalnim stanovništvom. Praktično će samo funkcionisati na relaciji olimpijsko selo – borilišta.

Kina, koja ima jedne od najstrožijih mjera zaštite od korona virusa, već je objavila da neće biti dozvoljeno prisustvo gledaocima iz inostranstva. Drastično je smanjen broj letova iz inostranstva, a čak se razmišlja i o mogućnosti da se organizuju čarteri samo za učesnike Zimskih Olimpijskih igara.

Svi oni koji nisu vakcinisani moraće da provedu 21 dan u karantinu. Vakcinacija nije obavezna za učesnike, ali neki timovi poput SAD i Kanade tražiće od svojih članova da su imunizovani sa dve doze.

– Želimo da Igre budu bezbjedne i tražićemo od svih da maksimalno poštuju mjere. Zdravlje svih učesnika nam je najvažnije – rekao je izvršni direktor Igara Kristof Dubi.

Igre u glavnom gradu Kine održaće se od 4. do 20. februara naredne godine.

(Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button