OSTALI SPORTOVI

Udovičić: Srbija je zemlja ogromnog sportskog ugleda

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić govorio je na otvaranju Svjetskog prvenstva u boksu u Beogradu.

Svjetsko prvenstvo u boksu, koje će se od 24. oktobra do 6. novembra održavati u Beogradu samo je jedna u nizu potvrda da je Srbija danas zemlja ogromnog sportskog ugleda.

Srbija će, tokom takmičenja, ugostiti više od 600 boksera iz preko 100 zemalja svijeta, i još jednom dokazati da je sa razlogom zemlja koju prepoznaju po sportu i sjajnom gostoprimstvu.

– Srbiji je pripala velika čast da u narednim danima ugosti najbolje svetske boksere i sve koji vole ovu plemenitu veštinu. Ogromno je priznanje za našu zemlju poverenje koje smo dobili od Međunarodne bokserske federacije, koja je Srbiju prepoznala kao odličnog domaćina i poverila nam organizaciju najveće planetarne bokserske smotre. Beograd je pre 43 godine bio centar svetskog boksa, čime danas postaje jedini grad u svetu u kome je dva puta upriličeno Svetsko prvenstvo u boksu. Siguran sam da ćemo i ovog puta pokazati vrhunsko gostoprimstvo, po kome smo čuveni, i nivo organizacije najvećih međunarodnih takmičenja još jednom podići za lestvicu više. Svim učesnicima želim dobrodošlicu u Srbiju, zemlju sporta i velikih šampiona, zemlju u kojoj se obaraju rekordi i u kojoj se za sport živi i slavi. U ringovima će pobediti najbolji, a svi uživajte u ispisivanju istorije boksa i sportskoj energiji koja je jedinstvena i prisutna uvek i svuda u našoj Srbiji – istakao je ministar Udovičić.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button