KOŠARKA

Obradović: Imamo obavezu da nastavimo u istom ritmu

Čeka nas prva utakmica u Evrokupu pred našim navijačima.

To je obaveza više da nastavimo u istom ritmu kao što smo igrali dosad, što znaci najborbenije i do poslednjeg atoma snage, rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović uoči duela protiv Turk Telekoma.

Crno-beli sutra od 20.30 u dvorani “Aleksandar Nikolić” dočekuju turski tim u meču drugog kola A grupe Evrokupa.

– Od prve sekunde da probamo da igramo agresivnu odbranu, da budemo koncentrisani. Ekipa Turk Telekoma imala je par veoma dobrih utakmica, istina je da su odigrali i nešto slabije u pojedinim mečevima, ali su otvorili Evrokup na veoma dobar način (pobeda protiv Bulonja 73:65). Mnogo stvari odlučuje na jednoj utakmici, ali naša agresivnost od prve do poslednje sekunde je nešto što je najvažnije – rekao je Obradović.

Kako je rekao, analizirali su ih veoma dobro, te je dodao da je ekipa koja posjeduje kvalitet, ali važno je da igraju kao što smo do sada, da probaju da zabilježe još jednu pobjedu.

– Svaka utakmica je priča za sebe. Sigurno je da se pripremaju za nas i da će probati da iskoriste naše slabosti. Moja želja je da nastavimo da igramo kao što smo do sada, u smislu angažovanosti, želje i požrtvovanosti i da se borimo za svaku loptu. To je jedino što tražimo od igrača – rekao je.

Krilo Partizana Nemanja Dangubić nada se da će uz pomoć navijača uspjeti da dođu do trijumfa.

– Odradili smo pripremu meča. Radi se o ekipi koja ima par evroligaških igrača i moramo da budemo oprezni, da nametnemo naš stil igre. Uz pomoć navijača i dobrom odbranom i energijom da stignemo do pobede – rekao je Dangubić.

Dangubić je upitan i da li će meč biti drugačciji od onog protiv Hamburga u prvom kolu.

– Hamburg igra sa dosta udvajanja po celom terenu. Turk Telekom igra drugačije. Pripremili smo se za njihovu odbranu. Moramo da se prilagodimo. Znače nam i dobre igre, pobede, a uz njih dolazi i veće samopouzdanje. Želimo da nastavimo u tom ritmu – zaključio je Dangubić.

(Tanjug)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: using dried mushrooms
Back to top button