EVROPSKE LIGEFUDBAL

Kuman zvanično bivši, da li je vrijeme za Čavija

Ronald Kuman više nije trener Barselone, potvrdio je klub sa “Kamp Nou” stadiona neposredno poslije ponoći.
Holanđaninu se odavno drmala stolica, a poraz od Rajo Valjekana u srijedu uveče i definitivno ga je koštao posla u katalonskom gigantu.

– Predsjednik kluba Đoan Laporta obavijestio ga je o odluci nakon poraza od Rajo Valjekana. Kuman će se u četvrtak oprostiti od ekipe. Barselona se zahvaljuje treneru na radu i želi mu sve najbolje u profesionalnoj karijeri – piše u saopštenju.
Barselona je prošlog vikenda, podsjetimo, izgubila od Real Madrida na svom stadionu 1:2.
Katalonci su poslije deset odigranih mečeva tek deveti na tabeli sa 15 bodova i za vodećim Realom, Seviljom (utakmica manje), Betisom i Real Sosijedadom (utakmica manje) zaostaju šest bodova.
Pedesetosmogodišnji trener je preuzeo Barselonu u avgustu 2020. i od njegovim vođstvom ekipa je ostvarila 40 pobeda u 67 utakmica. U karijeri je radio još u Viteseu, Ajaksu, Benfiki, PSV, Valensiji, AZ Alkmaru, Fejenordu, Sautemptonu, Evertonu i reprezentaciji Holandije.
Najozbiljniji kandidat da naslijedi Kumana je legendarni fudbaler Barselone i aktuelni trener Al Sada Čavi, a na spisku je i selektor Belgije Roberto Martinez.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button