BORILAČKI SPORTOVIMMA

Čistio je parkove da preživi, pa u 42. postao UFC šampion

Da od snova nikada ne treba odustajati vidjeli smo u subotu veče na primjeru brazilskog MMA borca Glovera Tešeire koji je sa 42 godine konačno došao do UFC titule.

Tešeira je u poluteškoj kategoriji pobijedio Poljaka Jana Blašovica gušenjem u drugoj rundi na UFC 267 u Abu Dabiju i tako postao najstariji šampion koji se prvi put okitio pojasom, dok je drugi najstariji, odmah iza Rendija Kutura, koji je ikada osvojio UFC pojas.

Uz pomenutog Kuturea i legendarnog Danijela Kormijea, tešeira je tek treći borac koji je sa 40 ili više godina osvojio titulu za koju se prvi put borio još davne 2014. godine protiv Džona Džonsa.

– Nikad ne odsutajte od svojih snova. Bez obzira šta ljudi kažu, ne slušajte ih. Oni će te spustiti, ne slušajte te negativne ljude – rekao je Brazilac.

Nije Tešeiri bilo lako tokom svoje MMA karijere, ali je na kraju sve to naplatio. Prije nego što se 2012. domogao UFC-a, Brazilac je morao da odradi čak 19 borbi. Uređivao je vrtove i travnjake kako bi platio račune, jer nije imao dovoljno novca od borbi da preživi.

U međuvremenu je postao jedan od najboljih boraca i sada se nalazi na drugo mestu po broju pobeda u poluteškoj (16), odmah iza pomenutog Džonsa koji je na 20.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button