FUDBALREGION

Damir Čakar: Bjeković i Zečević su me oteli i doveli u Partizan! (VIDEO)

Sjećate li se Damira Čakara? Nekadašnji “bombarder” Partizana nedavno je gostovao sa veteranima Partizana i tom prilikom bio je gost banjalučke Elta televizije u emisiji Moja priča, gdje je ispričao sijaset zanimljivih priča.

Čakar se proslavio u dresu crno-bijelih iako je tokom karijere promijenio nekoliko klubova. U Partizan je prešao u januaru 1995. godine.

– Bio sam tada na meti i Partizana i Zvezde, međutim i Vojvodina je bila jako zainteresovana za mene. Čak sam u jednom momentu bio najbliži Novosađanima. Kako? Pa gazda Borca za koji sam ja tada igrao Stanimir Prelić Cane bio je jako dobar sa Novosađanima i želio je da karijeru nastavim u tom klubu. Ja sam rekao, nema šanse, ja sam navijač Partizana i želim samo u Humsku. I šta se dešava poslije. Bjeković i Zečević dođu u Ljig i sakriju me, skoro, kindapuju me?! Kažu mi da sam njihova želja i da me ništa ne može odvojiti od Partizana. Bio sam par dana u Ljigu dok oni nisu završili papirologiju. Poslije sam došao u Beograd i potpisao ugovor, otkriva Čakar.

U ljeto 1997. godine Damir Čakar je prešao u Šateru. Tog ljeta njegov transfer je bio drugi po visini u Francuskoj. Prvi je bio transfer Marka Simonea u Pari Sen Žermen.

– Gazda Kanala plus Mišel Denizo me je doveo u Šateru. To iskreno nije bio klub za mene. To je bila fudbalska provincija, kada sam došao shvatio sam da nije to to, iako sam bio dobro plaćen. Mi smo bili osuđeni na borbu za opstanak. Nikako se nisam mogao navići na to, jer sam došao iz šampionskog Partizana. Za te dvije godine u Francuskoj sam se družio sa Maludom, Majerleom, Dalmom, budućim velikim zvijezdama francuskog fudbala. Nenad Bjeković Junior je tada bio sa mnom tamo i tim klincima smo mi bili uzori i na neki način oslonac, rekao je Čakar.

Nakon toga Damir Čakar se vratio u Jugoslaviju i potpisao za Sartid iz Smedereva. Nakon toga se priključio Sutjesci iz Nikšića. U dresu Sutjeske je tokom sezone 2000/01. zabilježio 19 prvenstvenih pogodaka, da bi se u julu 2001. vratio u Partizan. U svom drugom mandatu u Partizanu, Čakar je osvojio još dvije titule, igrao Ligu šampiona sa crno-bijelima.

Kompletan intervju sa Damirom Čakarom pogledajte u linku ispod.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button