ODBOJKA

Nikola Radonić: Sa Borcem do trofeja!

Nikola Radonić jedna je od glavnih uzdanica trenera crveno-plavih odbojkaša Miše Marjanovića. Reprezentativac Crne Gore ponikao je u redovima Budvanske Rivijere, za koju je igrao do 2014. godine kada se preselio u tabor Banjalučana. Crveno-plavi dres nosio je četiri sezone, nakon čega se ponovo zaputio u Budvu.

– Mi smo igrali četiri godine zajedno. Nakon toga sam igrao u Budvi, gdje sam igrao i evropske utakmice. Imao sam veliku želju da nešto napravim u ovom gradu, sa ovom ekipom. Svi smo ovdje dobri prijatelji, znamo se i ginemo jedan za drugog i mislim da se to i vidi na terenu. Mislim da smo digli i nivo banjalučke odbojke u odnosu na ranije godine, rekao je Radonić.

Sa reprezentacijom Crne Gore, Nikola Radonić je 2019. godine igrao na Evropskom prvenstvu, a bio je i član selekcije koja je preko kvalifikacija izborila plasman na Euro 2021. Najveća želja mu je ipak, da sa Borcem uzme bar jedan trofej.

– Bilo bi fenomenalno da uzmemo trofej. Ušli smo u finale Kupa Republike Srpske. Sredinom novembra igramo to finale. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače. Što se reprezentacije tiče, da igrao sam sa velikim igračima, na većem nivou od ovoga, ali sa tim iskustvom želim da pomognem Borcu da dođe do pehara, ističe Nikola Radonić.

U narednom kolu prvenstva Nikola Radonić i njegovi saigrači gostuju u Ljubinju kod istoimene ekipe. To je prvi sljedeći izazov koji ih očekuje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button