BIHFUDBAL

ODGOVOR IZ OMARSKE Disciplinska prijava Bosančiću

Nekoliko časova nakon što je na zvaničnoj fejsbuk stranici FK Sloboda Novi Grad objavljeno saopštenje u kome se navodi da su igrači ovog kluba na neprijateljski način dočekani u Omarskoj, stigao je odgovor.
Napisao ga je Dejan Zdjelar, zvanično spiker Omarske, ali i radnik Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji je naveo da će podnijeti disciplinsku prijavu protiv predsjednika Slobode Mladena Bosančica.

– U navedenom saopštenju se navodi da sam kao zvanični spiker na utakmici Omarska – Sloboda Novi Grad pozivao na linč igrača i rukovodstva FK Sloboda Novi Grad. Još jednom ponavljam, navedeno je notorna laž i izmišljotina koja je duboko uvrijedila mene, prvo kao čovjeka, a nakon toga i kao sportskog radnika. Citiraću svoje riječi na uvodu utakmice: U modernom fudbalu postoje dvije vrste ljudi. Oni koji žive od fudbala i oni koji žive za fudbal. Prvima je fudbal surova trgovina, bez emocija, a drugima je fudbal više od života. FK Omarska će se uvijek boriti za svoje ideale, možda smo za neke mali klub, ali budite sigurni da su u njemu ljudi velikog srca, jer najsjajnija zvijezda iznad kicemske lokve će uvijek sijati poštenjem, čašću i moralom – naveo je Zdjelar.

Dodao je da je praksa da pred svaku utakmicu bude pročitan motivacioni govor.

– Kao i uvijek ni ovaj nije ni jednom rečenicom, riječju ili slovom uvrijedio nikoga, a kamoli pozvao na linč nekoga. Zbog laži na moj račun, vrijeđanja i dovođenja u zabludu širu javnost, primoran sam da podnesem disciplinsku prijavu na predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda Novi Grad, a isto tako da podnesem prijavu nadležnim policijskim i sudskim organima. Moram još istaći da sam 12 punih godina bio sekretar FK Omarska, radio volonterski, prošao sve uspone i padove kluba i dao doprinos da FK Omarska danas bude primjer svima, klub koji je podigao fudbal Republike Srpske. Kao delegat, radim svoj posao na najbolji način, štitim interese Fudbalskog saveza, a mnogi sportski radnici će posvjedočiti o mojoj predanosti i odgovornom radu – naveo je Zdjelar.
Na prijetnje da ću biti skinut sa liste delegata se neću osvrtati, dodao je.

– Samo pozivam sve organe FSRS da pregledaju sve snimke, svih do sada utakmica, da saslušaju sve svjedoke, sportske radnike, i ako utvrde moju odgovornost, kazne me. U suprotnom, ukoliko se utvrdi odgovornost drugih ljudi, da isti budu kažnjeni. Fudbal Republike Srpske je krenuo koracima oporavka. Daću svoj veliki doprinos da tako i bude u budućnosti. Jer, ja sam jedan od onih koji žive za fudbal – poručio je Zdjelar.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button