FUDBAL

FIFA kaznila mađarske navijače zbog sukoba sa policijom

Mađarskim navijačima biće zabranjeno da prisustvuju odlučujućoj utakmici njihove reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 15. novembra protiv Poljske u gostima nakon sukoba sa policijom tokom prošlomjesečne utakmice protiv Engleske na Vembliju.

Odluku je donijela Svjetska fudbalska federacija (FIFA) nakon što je londonska policija saopštila da su gostujući navijači izazvali manji nered na utakmici 12. oktobra kad su organi reda ušli na tribinu da uhapse osobu zbog rasizma i kršenja javnog reda i mira.

Kaznu je izrekla FIFA, objavila je da će mađarskim navijačima biti zabranjeno prisustvo na jednoj utakmici u gostima zbog nedoličnog ponašanja. Takođe Mađarska fudbalska federacija će morati da plati 75.000 švajcarskih franaka (oko 70.000 evra).

FIFA je Fudbalski savez Mađarske kaznila i u septembru zbog nedoličnog ponašanja njenih navijača tokom utakmice sa Engleskom u Budimpešti kad su na rasnoj osnovi vrijeđani gostujući fudbaleri Rahim Sterling i Džad Belingem.

Mađari su tada kažnjeni sa 200.000 švajcarskih franaka (oko 189.000 evra) i morali su da igraju bez publike domaći meč kvalifikacija protiv Albanije 9. oktobra u Budimpešti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Thai Magic Mushrooms
Back to top button