BIHFUDBAL

Milan Vušurović za SNM: Čast je biti u timu kola, to je nagrada za moje strpljenje

Trijumf protiv Posušja vratio je osmjehe i mir u Platonovu ulicu. Najteže su “unapred” dobijene utakmice, a u to su se na svojoj koži najbolje uvjerili fudbaleri Borca. Navijači su prije meča unaprijed upisali trijumf, međutim na terenu nije bilo lako.

Crveno-plavi su odigrali jedno od najlošijih poluvremena protiv Posušja. Tih prvih 45 minuta susreta na Gradskom stadionu u Banjaluci su obrazac kako ne treba, saglasan je i Borčev vezista Milan Vušurović.

Borčeva 77-ica za dobru partiju nagrađena je mjestom u idealnom timu 15. kola m:tel Premijer lige BiH, u izboru Arena Sporta.

– Lijepo priznanje, zaista. Sigurno jedna satisfakcija za mene, prije svega jedna mala nagrada za moje strpljenje, rekao je Milan Vušurović.

Crnogorski internacionalac je u drugom poluvremenu zajedno sa svojim saigračima okrenuo sliku na terenu i postigao pogodak kojim je stavljenja tačka na meč u Platonovoj ulici, za konačnih Borac – Posušje 3:0.

– Teška utakmica u svakom smislu te riječi, nama se svako poluvrijeme u kojem ne postignemo gol smatra lošim poluvremenom iako taj protivnik nije zaprijetio ni jednom u 90 minuta. Svjesni smo tog pritiska i mislim da se nosimo s tim muški, a u drugom poluvremenu smo pokazali da se strpljenje i dominacija na terenu isplati, ističe Vušurović.

Milana i njegove saigrače već u subotu od 19.00 časova u Mostaru očekuje derbi 16. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Zrinjskog u Mostaru. Nakon toga slijedi reprezentativna pauza. Vušurović vjeruje da će Borčevi igrači s osmjehom na odmor.

– U prethodnom periodu nismo ostvarili rezultate koje smo očekivali, ali ipak smo neporazeni nepuna tri mjeseca što planiramo da nastavimo i poslije utakmice u Mostaru. Mislim da će biti jedan pravi derbi, jer igraju prva i trećeplasirana ekipa, što znači da publika ne bi trebala da bude uskraćena za dobar fudbal. Svakako mislim da nama samo pobjeda igra ulogu u nastavku borbe za titulu i da šampionat učinimo znatno neizvjesnijim i zanimljivijim. Poslije toga dolazi pauza koja će naravno svima prijati poslije šest utakmica u 22-23 dana i onda da se privede kraj jesenjeg dijela na najbolji mogući način uz maksimalan učinak, zaključio je Milan Vušurović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: join the illuminati
Back to top button