EUROKUPOVIFUDBAL

Dušan silni, Atletiko nejaki i PSŽ trapavi

Fudbaleri Ajaksa slavili su u Dortmundu poslije preokreta rezultatom 3:1 (0:1) i sa maksimalnih 12 bodova potvrdili dominaciju u grupi C.

Nije dobro počelo za domaće jer je Mats Humels već u 22. minutu dobio direktan crveni karton. Međutim, Borusija je bila ta koja je došla do vođstva – Džud Belingem je probio u šesnaesterac, srušen je, pa je tek poslije VAR provjere dosuđen penal za Borusiju. Njega je realizovao Marko Rojs u 37. minutu.

Ipak, u nastavku Ajaks je strpljivo sačekao šansu i „naplatio“ prednost igrača više – Dušan Tadić je naletio na odbijenu loptu i poravnao na 1:1 u 72. minutu. Bio je to prvi gol za kapitena velikana iz Amsterdama u ovoj sezoni Lige šampiona.

Ajaks je bio u naletu, a poslije asistencije mladog Brazilca Antonija, svoj sedmi gol na četiri utakmice u svojoj prvoj sezoni u LŠ postigao je Sebastijan Ale. Do kraja meča ekipa Erika ten Haga stigla je i do trećeg gola, a postigao ga je ejvi Klasen.

Pobjeda Ajaksa obradovala je Sporting iz Lisabona koji je pregazio Bešiktaš sa 4:0. Blistao je dvostruki strijelac Pedro Gonsalveš, pa šampioni Portugalije, imaju šest bodova uoči posljednja dva kola u ovoj grupi koliko i Borusija Dortmund.

Prolaz u osminu finala izborio je i Liverpul koji je rutinski savladao Atletiko Madrid.

U ludoj grupi A, Pari Sen Žermen je prokockao pobjedu nad Lajpcigom u 92. minutu. Bundesligaš, koji je i prije duela sa PSŽ-om bio otpisan, poveo je golom Kristofera Nkunkua u 8. minutu, a samo četiri minuta kasnije Andre Silva je promašio jedanaesterac i tako ulio samopouzdanje gostima.

Kazna je uslijedila veoma brzo. Igrao se 21. minut kada je Đini Vajnaldum izjednačio, a isti fudbaler je u 39. donio vođstvo „svecima“. Lajpcig je u nastavku više prijetio, želio je da dođe barem do boda i uspio je u drugom minutu nadoknade kada je Mađar Šobošlaji bio precizan sa bijele tačke za konačnih 2:2.

Mančester Siti je očekivano savladao Klub Briž sa 4:1. Građani su ostvarili treći trijumf i sa devet bodova lideri su grupe, PSŽ ima osam, Klub Briž četiri, dok je otpisani Lajpcig upisao prvi bod.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button