FUDBAL

Obradović o slavlju Pantera sa “grobarima”: To nema nigdje u Evropi

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović iznio je utiske poslije pobjede nad Huventudom u Evrokupu (68:67).

Crno-beli su zadržali savršen učinak u sezoni tako što su preokretom stigli do treće pobjede u evropskom takmičenju.

I to košem Kevina Pantera četiri sekunde prije kraja meča, poslije čega se zatrčao u publiku da proslavi trijumf.

– Srećan sam kao trener što imam Pantera i Ledeja kao najiskusnije igrače, što su primer mladim igračima. Oni su očigledno osetili energiju, publiku, a mladi igrači su videli Pantera kojem je prijala ova energija. Kada pričao sa Panterom i Ledejom pokušao sam da im objasnim ovu atmosferu. To je jedinstveno iskustvo, to nema nigde u Evropi. Oni znaju šta je Partizan, ali ovu atmosferu neće naći nigde drugo u Evropi – rekao je Obradović.

Trener crno-belih bio je zadovoljan rezultatom, ali ne i pojedinim dijelovima meča.

– Bez lakih poena smo igrali u dobrom delu, ali smo se borili do kraja. Jedan igrač je rešio… Važno je da smo odigrali ovakav meč, da razumemo kako želimo da igramo.

Veći problem bio je napad, podvukao je Obradović.

– Igrali smo agresivno u odbrani, takav smo i tim, iako smo u nekim trenucima bili konfuzni. Sve je to zbog neiskutva i mladosti. Huventud je veliki protivnik, dobro je igrao i detalji su odlučili.

Morao je da istakne partiju Kevina Pantera.

– Istakao sam Pantera, iako nisam pobornik da ističem nekoga posebno. Moram i da kažem da smo se vraćali u život na početku četvrte deonice bez njega na parketu. Mnogim igračima je ovo prvo iskustvo u ovakvoj atmosferi, mnogima je jako interesantno sve to, ali moraju da shvate neke stvari, da nema koncentracije i da mora da se vodi računa – zaključio je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button