FUDBAL

Za najveći dobitak: Crvena zvezda sutra ovjerava evropsko proljeće

Ukoliko savladaju danskog predstavnika, izabranici Dejana Stankovića bi već početkom novembra ovјerili nokaut fazu Lige Evrope.

Vrijeme je za džekpot. Za najveći dobitak koga ove sezone Crvena zvezda može da ubode. Ulog je prolјeće u Evropi, a već u četvrtak mogao bi da se zašareni pred očima “delija” kao da su u Las Vegasu. Ukoliko Zvezda savlada Midtjiland, automatski će ovјeriti nokaut fazu Lige Evrope. To je ono pravo…

Iako će posle meča sa danskim timom crveno – bијeli imati još dve utakmice u grupi F, jasno je da je ovo prava prilika da se zakuca rival i razmišlja o lијepom evropskom zimskom snu. Onda bi se išlo u operaciju “sačuvati prvo mesto”. Ono garantuje učešće u osmini finala. Drugoplasirani će u šesnaestinu finala LE. Ali, o tom – potom.

Najpre skočiti, pa reći hop.

Danci nemaju praktično šta da izgube, pa će napasti na “Marakani”, to je sigurno. Još kukaju poslијe remija na svom terenu, kako su bili bolji i zaslužili pobјedu, što naravno nije tačno. Okej, svaki “ciga svoga konja hvali”, ali trebalo bi biti realan. Uostalom, to crveno – bијele ne bi trebalo ni da zanima, šta u Midtijilandu misle, već da gledaju kako da ispeglaju protivnika koji ima igru, tu nema dileme. Međutim, mora da se zna ko je stariji, a Zvezda je osvojila Kup šampiona 1991, osam godina prијe nego što je danski klub i osnovan. Dakle, lupiti šakom i nogom o teren, pokazati da je “Marakana” neosvojiva tvrđava.

Moguće će da će Dejan Stanković, kako bi zatvorio prilaze svom golu igrati sa tri štopera u liniji, pa nek pucaju kontre preko Magika, Ivanića i Bena. U toj konstalaciji stvari, mladi defanzivac Strahinja Eraković svakako je viđen među starterima protiv Midtjilanda.

– Poslијe tri dobre utakmice koje smo odigrali u grupnoj fazi i obezbијedili dobru poziciju na red je došao i meč protiv Midtjilanda na našem stadionu. Danski predstavnik je pokazao da se radi o ozbiljnoj ekipi u meču sa Bragom, kada je poprilično namučio portugalsku ekipu. Igraju organizovano i disciplinovano, imaju dosta brzih igrača što se videlo na utakmici u Danskoj, ali na nama je da igramo strpljivo i iskoristimo prilike. Na početku sezone smo postavili jasne ciljeve, na korak smo do toga da jedan već ostvarimo i kada smo već u toj situaciji daćemo sve od sebe da na našem stadionu obradujemo zvezdaše. Vјerujem u klub i saigrače – kaže Eraković u razgovoru za “Blic”.

Zvezda bi “preko reda” mogla do proleća u Ligi Evrope, treće mesto je rezervisano za učesnika nokaut faze Lige konferencija, ali to crveno – bele ne bi trebalo da zanima.

– Vredno smo radili od početka sezone, a rezultati svedoče tome. Trenutno smo na prvoj poziciji, ispred ozbiljnih ekipa Brege, Midtjilanda i Ludogoreca, a daćemo sve od sebe da tu i ostanemo. Imamo još tri utakmice gdјe ćemo pokušati da izborimo prolјeće u Evropi, a uvijek prvi naredni meč može da bude presudan. Navijači su nas pjesmom bodrili protiv Radničkog, uvjeren sam da će tako biti i sutra, ono što nas sve uvijek motiviše jesu ispunjene tribine našeg najvećeg stadiona. Marakana je oduvek bila teško osvojiva tvrđava, a daćemo maksimum da tako i ostane – dodao je on.

Mladi defanzivac dobijao je od Dekija ove sezone i povjerenje u ulozi kapitena.

– Nositi kapitensku traku Crvene zvezde kao mladi fudbaler predstavlja veliki uspjeh, ali i veliki teret. Međutim, imam ogromno poverenje celog stručnog štaba i uprave kluba što mi veoma znači. Takođe, savjeti starijih saigrača doprinose da iz meča u meč budem na visokom nivou. Imamo sjajan tim i zaista su velika fudbalska imena pored mene, a kada imate povjerenje ovakvih momaka to vas čini da budete još bolji – zaključio je Eraković.

Liga Evrope, grupa F:

Četvrtak:

C. zvezda – Midtjiland 21

Braga – Ludogorec 21

C. zvezda 3 2 1 0 4:2 7

Braga 3 2 0 1 5:3 6

Midtjiland 3 0 2 1 3:5 2

Ludogorec 3 0 1 2 1:3 1

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button