EVROPSKE LIGEFUDBAL

TO NIJE FUDBAL “Bajern ne proizvodi igrače, dominira samo zbog novca”

Nekadašnji trener Bajerna Feliks Magat javno je prozvao Bavarce zbog uspostavljenog svojevrsnog monopola u njemačkom fudbalu zbog kojeg dugi niz godina nemaju adekvatnu konkurenciju.

Bajernovo funkcionisanje se, između ostalog, zasniva na tome da kupuje najkvalitetnije igrače rivalskih klubova u Bundesligi. Veliki je broj takvih primjera, a posljednji u nizu su Dajo Upamekano i Marsel Zabicer, ponajbolji igrači vicešampiona Lajpciga, koji su ljetos stigli na „Alijanc arenu“ zajedno sa trenerom Julijanom Nagelsmanom.

Iz tog razloga, Bajern je već devet godina šampion Njemačke i potrebno je pravo čudo da ne nastavi taj niz. Takva situacija se nimalo ne dopada Magatu.

– Bajern nije fudbal, on je samo njegova verzija. Klub ništa ne prozivodi, samo kupuje od drugih, jer ima najviše novca. Zato su bez konkurencije već 20 godina. Niko ne može da im priđe – izjavio je iskusni strateg na ZDF televiziji.

Podsjetimo, Magat je vodio Bavarce od 2004. do 2007. i za to vrijeme osvojio dvije Bundeslige. Zatim je isti uspjeh ponovio i sa Volfsburgom 2009. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: wonder rope candy
  2. Povratni ping: where to buy mescaline
Back to top button