EUROKUPOVIFUDBAL

TRKA ZA MJESTO U LŠ Loša noć nije značajno umanjila šanse “vječitih”

Nije ovo bilo berićetno veče za srpski fudbal. Borba za direktno mjesto u grupnoj fazi Lige šampiona dodatno je otežana poslije poraza Zvezde od Midtjilanda na stadionu “Rajko Mitić” i remija Partizana na “Gelmako Areni” u Gentu.

Tokom prethodna dva dana rezultati konkurenata bili su odgovarajuči jer su porazi Dinamo Kijeva i Šahtjora iz Donjecka u Ligi šampiona dali šansu da se Srbija izbori za 11. mjesto na listi UEFA koeficijenata. Međutim, pobjedu je danas ostvarila Zorja i tako dodala 0.400 bodova na saldo Ukrajine, više nego što su Zvezda i Partizan učinili zbirno.

Zvezda je za poraz dobila “nulu”, dok je Partizan “zaradio” 0.250 bodova za nacionalni koeficijent, pošto se bod koji je osvojio dijeli na četiri dijela, zato što je to broj srpskih klubova koji je krenuo od kvalifikacija ove sezone. Samim tim, Ukrajinci sada imaju 31.400 bodova, a Srbija 29.375 bodova. Nije to nedostižno, ali je posao sve teži.

Problem su bodovi koje su ostvarili i belgijski klubovi. Na svu sreću, večeras nisu bili toliko uspješni, pa su i dalje iza, jer zaostaju 0.375 bodova.

Ni Švajcarci nisu briljiralipa su ostali na 14. mjestu sa 27.675 bodova.

Nije nevažno ni na kojem mestu će završiti Srbija. Podsjetimo, ako ostane na 12. mjestu ili pak zauzme 13, šampion Srbije će u sezoni 2023/24. kretati iz plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno imaće zagarantovanu grupnu fazu Lige Evrope. Ako se nađe na 14. ili na 15. mjestu, ko osvoji pehar u Superligi će u žrijeb rundu ranije, što znači da ima zagarantovan plej-of Lige Evrope, odnosno grupnu fazu Lige konferencija. Vicešampion bi u svakom slučaju krenuo u “ligaškoj stazi” u drugom kolu kvalifikacija.

Do kraja evropske jeseni, Zvezda i Partizan imaće šansu da poprave saldo Linglong Superlige Srbije i eventualno “sustignu” Ukrajince. (Telegraf)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Brown heroin powder
Back to top button