EVROPSKE LIGEFUDBAL

Zvezdi se ne piše dobro: Italijan u bolnici, pogođen je i sudija

Loše veče protiv Midtjilanda moglo bi da se završi još gore po Crvenu zvezdu.

Incident koji se desio na kraju utakmice kod tunela ispred sјeverne tribine će teško proći bez UEFA sankcija. Pogotovo što je Zvezda ionako plesala po tankoj žici zbog nekih ranijih incidenata.

Nezadovoljni suđenjem mađarskog arbitra Tamaša Bognara, neki od Zvezdinih navijača su prilikom izlaska aktera sa terena u tunel počeli da ih gađaju tvrdim predmetima. Mete su bili mađarski arbitri, ali je najviše nastradao pomoćni trener Crvene zvezde.

Federiko Panončini, pomoćnik Dejana Stankovića, pogođen je u glavu i hitno je ambulantnim kolima prebačen u bolnicu. Zbog toga Stanković nije ni davao izjave za medije poslije meča jer je htio da bude uz Italijana i pomogne, pa je otišao sa njim u Urgentni centar. Posljednje informacije govore da je Panončiniju ipak bolje i da bi za nekoliko sati trebalo da izađe iz bolnice.

Međutim, za Zvezdu je još gore što je pored Panončinija pogođen i pomoćni sudija. Nezvanične informacije kažu da je riječ o pomoćniku Peteru Koboru koji je bio linijski sudija ispred zapadne tribine. Ako se ti navodi ispostave kao tačni i ako je delegat UEFA taj incident unio u izveštaj, onda se Zvezdi baš loše piše.

Klub iz Ljutice Bogdana je već u ovu sezonu ušla sa kaznom iz prošle sezone. Tada je neimenovani pojedinac na nacionalnoj osnovi vrijeđao Zlatana Ibrahimovića i UEFA je kaznila Zvezdu zatvorenim tribinama na sljedećoj utakmici. Kasnije je evropska kuća fudbala dozvolila da se kazna ublaži i da utakmici mogu da prisustvuju djeca do 14 godina, pa je Zvezda protiv Kairata ipak imala podršku.

Sada slijede dani strijepnje i neizvjesnosti kakav izvještaj je delegat poslao sa stadiona Rajko Mitić i kakve sankcije sljeduju Zvezdi. S obzirom na dosadašnju istoriju incidenata, ne sluti na dobro…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button