BIHFUDBAL

ČETIRI KOMADA Katastrofa Borca u Mostaru

Fudbaleri Zrinjskog deklasirali su Borac u 16. kolu Premijer lige BiH sa 4:1 i definitvno stavili tačku na visoke ambicije Banjalučana ove sezone.

Sve je možda moglo da bude i drugačije, jer su “crveno-plavi” dobro otvorili utakmicu i propustili dvije dobre prilike, a onda je sve krenulo naopako. Mrežu Banjalučana načeo je Matija Malekinušić u, za goste, baksuznom 13. minutu. Onda je uslijedila deset mračnih minuta gostiju koji su 25. do 36. minuta primili tri gola. Na scenu je stupio najbolji strijelac lige Nemanja Bilbija koji je bivšem klubu postigao dva gola, a dokusurio ih je Igor Savić.

Ekipa Nemanje Miljanovića odigrala je nešto bolje u drugom dijelu i uspjela da postigne utješni gol koji je postigao Milan Vušurović.

Zrinjski je i večeras pokazao da je trenutno najbolji klub u BiH, dok je Borac još jednom pokazao djeluje bolesti, nesvojstvene šampionskoj ekipi. Nema sumnje da će odlaskom Stojana Vranješa biti još teže, te da će u zimskom prelaznom roku ekipa pretrpjeti velike promjene.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button