BIHFUDBAL

DERBI NA MLAKVAMA Sloboda bi da uhvati priključak, Sloga da nastavi niz

Prvi dio šampionata Republike Srpske ulazi u finiš i sve je žešća borba za titulu jesenjeg laureata. Vodeća Sloga danas od 13:30 časova gostuje u Novom Gradu gdje će Sloboda sigurno nastojati da se pred svojim navijačima iskupi za poraz u Omarskoj i eventualnom pobjedom zadrži minimalni zaostatak za Dobojlijama. Ekipa Zorana Ćurguza nalazi se u seriji od deset uzastopnih pobjeda bez primljenog pogotka.

– Imamo određenih kadrovskih problema ali ćemo i u ovaj meč ući sa samo jednim ciljem, pobjedom. Igramo protiv lidera, ali pred svojim navijačima i nadam se da ćemo prekinuti njihovu seriju pobjeda – poručio je trener Slobode Duško Vranešević.

Sloga je nakon 12 kola lider na tabeli sa 31 bodom. Za vratom Dobojlija je Sutjeska koja ima 29 i Krupa sa 28 bodova. Sloboda je na četvrtom mjestu sa 26 bodova i velikim ambicijama za vrh tabele. Ni Dobojlije ne mogu da računaju na sve raspoložive snage, a šalju komplimente na račun rivala.

– Sloboda je jaka ekipa, sa jako dobrim pojedincima, ali ne trebamo previše da razmišljamo o njima. Idemo sa jasnim ciljem da osvojimo tri boda i da u Doboj donesemo titulu jesenjeg prvaka – rekao je fudbaler Sloge Rado Radić.

Derbi sa „Mlakvi“ biće prenošen na TV Arena sport 1, pa će ljubitelji fudbala širom Srpske moći da uživaju u ovoj utakmici.  

Utakmica Slavija – Željezničar ST je odgođena zbog poplavljenog terena, a u ostalim susretima sastaju se: Alfa Modriča – Drina (Z), Budućnost – Borac (KD), Kozara – Podrinje (J), Krupa – Ljubić, Tekstilac – Sutjeska, Zvijezda 09 – Omarska. Odgođeno: Slavija – Željezničar ST.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button