EVROPSKE LIGEFUDBAL

Njemački fudbaler žestoko kažnjen jer je pljunuo sudiju u oko

Njemački vezista Klemens Fandrih (30) suspenedovan je na sedam mjeseci nakon što je u oko pljunuo linijskog sudiju.

Fandrih, nastupa za njemačkog drugoligaša Erzgebirge Aue i propustiće ostatak sezone nakon što ga je Njemački fudbalski savez (DFB) proglasio krivim za nesvakidašnji napad na pomoćnog sudiju Romana Potemkina.

Incident se desio pred kraj Aueove domaće utakmice i pobjede od 1:0 nad Ingolštadtom 22. oktobra, a Fandrih je izgubio živce nakon što je pomoćnik dosudio aut za goste, koji prema njegovom mišljenju nije bio.

Sudija Nikolas Vinter potom mu je pokazao crveni karton nakon što mu je Potemkin rekao da ga je Fandrih pljunuo u desno oko.

Bivši fudbaler Lajpciga branio se i insistirao je da nije kriv, ali Njemački savez nije imao milosti. Štaviše, poručili su mu da bude srećan što nije dobio suspenziju od dvije godine.

Predsednik Diciplinske komisije DFB-a Hans Lorenz rekao je:

– Nasilje nad sudijama i njihovim pomoćnicima kažnjivo je suspenzijama od šest meseci do dvije godine. Sud je uzeo u obzir Fandrihovo prethodno besprekorno ponašanje u 12 godina profesionalnog fudbala. Međutim, pljuvanje pomoćniku u lice je toliko ozbiljna stvar da smo je smatrali težom kaznom.

Fandrih ima sedam dana za žalbu na presudu, a nakon izrečene kazne rekao je:

– Šokiran sam. To je apsolutna laž i blaćenje mog ugleda. Nisam ga pljunuo. Naći ću advokata i vidjeću šta mogu uraditi – izjavio je on

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button