ATPTENIS

Medvev: Novak će žarko željeti da me savlada

Ruski teniser Danil Medvedev svjestan je izazova koji ga čeka protiv Novaka Đokovića u finalu mastersa u Parizu (15 časova), ali ističe da se raduje okršaju sa prvim teniserom svijeta.

Novak je plasmanom u finale osigurao još jedan rekord – sedmi put u karijeri će godinu završiti na prvom mjestu ATP liste.

– Svi znamo ko je Novak i koji su njegovi ciljevi. Ja nastojim da pratim najbolje, kao što su on, Rodžer i Rafa. Svaki but kada sam na terenu, čak i tokom egzibicija, želim da pobijedim. Volim da pobjeđujem, nebitno mi je da li je riječ o igricama ili tenisu – rekao je Danil.

U međusobnim duelima Đoković vodi sa 5:4. Srbin i Rus su se ove godine sastali dva puta – Novak je pobijedio u finalu Australijan opena, dok je Medvedev bio bolji u borbi za titulu na US openu.

– Međusobni skor na ovom nivou nije toliko bitam, osim ako nije riječ o 8:0 ili 10:0. Ove godine obojica imamo po pobjedu. Poraz u finalu Australijan opena mi je mnogo pomogao da se pripremim za US open. Želim da ponovim određene taktičke zamisli koje sam imao u Njujorku. Ali da se on ne prilagođava svemu, ne bi bio ovde gdje je sada. Sigurno će pokušati da promijeni nešto. Kada pobijedite neke igrače, onda imate više samopouzdanja u narednom meču. Ali sa Novakom, kada njega pobijedite, znate da će žarko željeti da vas savlada u sljedećem duelu – rekao je Medvedev.

Ne krije ruski teniser koliko poštuje najboljeg igrača svijeta.

– Kada sam bio dijete, gledao sam ga na televiziji. Sjećam se prvog susreta u Dejvis kupu, bilo je magično. Tada nisam ni pretpostavljao šta ću uraditi u karijeri. Izazov je igrati protiv njega. Radujem se novom duelu – rekao je Rus.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button