FUDBAL

Hrvat zbog tvita otpisao najveću zvijezdu Irana

Hrvatski trener Dragan Skočić u reprezentaciju Irana nije pozvao najveću zvijezdu Mehdija Taremija, a tamošnji mediji pišu da je u pitanju skandal koji može donijeti samo loše stvari ovoj selekciji.

Fudbaler Porta je nedavno došao u centar nesporazuma s trenerom Skočićem kojem nije dozvolio da kritikuje taktičku potkovanost Iranaca.

Skočić je poručio kako su iranski igrači fizički i tehnički veoma dobri, ali da im nedostaje mnogo toga na taktičkom polju.

Mehdi Taremi se nije složio sa svojim selektorom i došlo je do sukoba mišljenja. Sve je podijelio na tviteru i tu je, prema mišljenju javnosti u Iranu, odgovornost stavio na leđa Skočića kojeg je indirektno prozvao i etiketirao kao krivca za rezultate.

– Moram dodati da uz individualnu tehniku i borbenost iranski fudbaleri imaju i fudbalsko znanje i poznaju taktiku. Nažalost, problemi su negdje drugo. Živio Iran – poručio je Taremi prije dvije sedmice.

Nedugo nakon toga stigao je i epilog, stručnjak iz Rijeke nije pozvao najboljeg igrača u reprezentaciju. Kako će se stvari završiti, bit će interesantno ispratiti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button