KOŠARKANBAREGION

Bruklin Netsi protiv Hrvatske u Zagrebu?

NBA tim Bruklin Netsi mogli bi da igraju utakmicu u Hrvatskoj, na 30. godinu od smrti Dražena Petrovića.

To je otkrila njegova majka Biserka Petrović koja u ime fondacije Dražen Petrović pregovara sa NBA ligom da dovede njujorški tim u Hrvatsku.

– S njima pregovaramo. Moram do Njujorka, do sjedišta NBA, oni nisu kao mi, da u dva dana napravite, nego traže sve temeljno. Nadam se da ćemo uspjeti – rekla je Biserka Petrović za HRT.

Dražen je preminuo 7. juna 1993. na auto-putu kod Denkendorfa u Njemačkoj, na povratku s reprezentativne akcije u kvalifikacijama za Evrobasket.

Hrvatska i svjetska košarka izgubile su velikana, a stalno ga se prisjećaju i njegovi Netsi, čiji je bio član dok je stradao.

– Prije nismo imali dvoranu, sad imamo Arenu, ali ja bih voljela tu (u Ciboni)… Ha, vidjećemo – rekla je Biserka Petrović.

Plan je tek u razvoju, pa tako i termin te utakmice.

– Ne zna se još. Mi ćemo prepustiti njima jer nije lako, sve zavisi od korone. Ne bismo htjeli da vežemo rođendan (22. oktobar) i godišnjicu (7. jun), nego kad njima odgovara. Ali za 30. godišnjicu se mora napraviti nešto veliko – rekla je Draženova majka.

Duel Netsa i reprezentacije Hrvatske u Zagrebu?

– Teško je složiti najbolje igrače iz Evrope, ali vidjećemo. Još vam ovog časa ne mogu reći, ali radi se na tome – dodala je gospođa Petrović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button