FUDBALREGION

Goran Trobok: Pavel Nedved je bio klasa! (VIDEO)

Ratni vihor početkom devedesetih godina odveo ga je iz njegovog rodnog Sarajeva i doveo u Crnu Goru. Došao je u potrazi za srećnom budućnošću i našao je – u Budućnosti.

Ovaj nekada neumorni vezista, koji se inače rijetko pojavljuje u medijima večeras je bio gost Elta televizije u emisiji Moja priča.

U Podgoricu je stigao 1992. i ostao sve do 1997. godine.

– Četiri i po godine sam bio u Budućnosti, sjećam se da smo igrali i Intertoto kup kad nam je jedan od rivala bio Bajer Leverkuzen. Za njih je igrao Bernd Šuster, završavao je karijeru poslije decenije u Barseloni i Real Madridu, te tri godine u Atletiku. Kao domaćini smo mečeve u grupi igrali u Beogradu. Možda je taj izlazak u Evropu najveći uspjeh koji smo napravili, priča Trobok.

Brojne su anegdote ostale Goranu u uspomeni iz podgoričkih dana.

– Trener je bio Dimo Mitrović, on se plašio leta avionom i mi za Beograd idemo vozom. Kako malo odmaknemo, on pita jel proš'o Bioč, odgovaramo – nije, on poslije pola sata opet isto pita, mi isto odgovorimo i treći put poslije nekog vremena opet Dimo pita isto, mi kažemo – jeste. Kad će on, e dobro je, već gubimo 3:0, s osmjehom na licu priča Trobok.

Iz Budućnosti je otišao u Partizan, gdje je ostao šest godina, tri puta bio šampion Jugoslavije i postao igrač s najviše nastupa u istoriji tadašnje Prve lige.

– Prijao mi je stil igre koji je forsirao Ljubiša Tumbaković, ta igra kratkih pasova. Igrali smo zaista lijepo i sjajno sam se uklopio sa Ilićem, Ivićem i ostalima. Možda sam predugo ostao u Partizanu i mogao sam imati bolju inostranu karijeru, ali dobro, ne žalim. Igrali smo velike mečeve. Njukastl, Lacio…Sjećam se duela protiv Nedveda. Čeh je igrao po mojoj strani, prštalo je u duelima. To su klase od fudbalera, jako brzo misle, imaju spremna tri rješenja kada ih napadnete…pojašnjava Trobok.

Zaslužio je poslije Partizana transfer u moskovski Spartak, potom u Šangaj Šenhuu, a poslije kratke epizode u ruskom Šinjiku vratio se u ,,svoju“ Budućnost. Smederevo je bila posljednja stanica u igračkoj karijeri Gorana Troboka.

Kompletan intervju pogledajte u linku ispod.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button