OSTALI SPORTOVI

Nevakcinisani sportisti mogu u Austriju

Velike promjene u Austriji koje se tiču profesionalnog sporta.

Iako je austrijska vlada donijela odluku o pooštravanju epidemioloških mjera, koje predvidjaju “2G” pravilo, odnosno pristup objektima zabavnog, sportskog i kulturnog karaktera samo za vakcinisane ili one koji su preležali kovid-19, profesionalni sportisti i dalje ne moraju da budu vakcinisani.

Austrijski vicekancelar i ministar sporta Verner Kogler je objasnio da se za profesionalne sportiste primjenjuju ista pravila kao i za zaposlene, za koje na radnom mjestu važi “3G” pravilo, a to znači da na posao mogu da dođu i sa negativnim testom.

– Nisam za to da nasilno tjeramo na vakcinaciju. Radi se o značajnoj ličnoj odluci koja se tiče sopstvenog tijela. To mora važiti i za sportiste – objasnio je on.

Njemu je normalno da, na primjer, skijaš koji nije vakcinisan u gondoli sjedi zajedno sa vakcinisanima, jer je to, dodaje, isto kao što u kafani vakcinisanog gosta može da uslužuje nevakcinisano osoblje.

Kogler objašnjava da to proizilazi iz slobode obavljanja posla, kao i zbog nedovoljno raspoložive radne snage sa čime se suočavaju firme u Austriji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트
Back to top button