FUDBALREGION

„Zvezda smeta FSS, Partizanu se sklanjaju, ali nećemo reći da se leče“

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu sa 2:1 u 16. kolu Superlige Srbije, a nakon toga su crveno-beli imali šta javno da poruče direktno Fudbalskom savezu Srbije, ali indirektno i selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju.

Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde, oštro je reagovao nakon dešvanja na meču u Novom Sadu.

– Očigledno je da nekome u FSS smetaju uspesi Crvene zvezde i da se našem klubu konstantno guraju klipovi u točkove, a sve u cilju da se Crvena zvezda zaustavi na putu da osvoji petu šampionsku titulu. Neshvatljivo je da sudije koje sede u VAR sobi u FSS ne vide penal nad Dragovićem kada igrač Vojvodine udara kopačkom u glavu našeg igrača. To već ne može da se prihvati kao slučajna greška. Posle ponovljenog penala iz VAR sobe za našeg rivala kada je igrao u Kruševcu i niza grešaka u njihovu korist, a na našu štetu ove jeseni, svesni smo da se organizovano radi protiv Crvene zvezde – rekao je Mrkela.

I dok je kritika protiv FSS bila uperena direktno, kada je u pitanju kritika selektora sve je bilo „spakovano“ nešto drugačije. U izjavi je aludirao na Dragana Stojkovića Piksija, koji je na konferenciji prilikom saopštavanja spiska rekao da „ko ne voli da Srbija napreduje, treba da se leči“.

Identičnu frazu je iskoristio i Mrkela.

– Nećemo nikome poručivati da se leči jer smo takav njegov odnos prema našem klubu i očekivali, ali vam poručujemo da nećemo dozvoliti da se našem klubu ponovi ‘kuhinja’ iz 2017, kada smo brutalno pokradeni, a našem rivalu se mnogi sklanjali uz neviđene medijske pritiske u toj sezoni. FK Crvena zvezda će dati svoj maksimum i na terenu i van terena, poštujući sportski fer-plej, da osvoji petu uzastopnu šampionsku titulu. I u tome ćemo uspeti – uveren je Mrkela.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button