KOŠARKAREGION

Čović najavio još dva pojačanja

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović bio je gost televizije B92.
Gostujući u emisiji “Fokus” predsednik crveno-bijelih je rekao da se razmišlja o još dva pojačanja, na pozicijama šutera i centra.
Konačnu riječ daće stručni štab na čelu sa trenerom Dejanom Radonjić, uz najavu da bi tako nešto moglo da se dogodi krajem mjeseca ili u decembru.

– Nije poslednje pojačanje, s tim da je tu rezerva jer o njima isključivo odlučuje stručni štab. Naše je da obezbedimo ono što nam traži… Razmišljamo o kombo šuteru i centru – rekao je Čović.

Govorio je i o finansijskoj situaciji u klubu sa Malog Kalemegdana.

– Novca nema, ali probaćemo da ga nađemo. Možda imamo i mi neke kompanije kako da pomognu… Ne znam šta bih radio da imamo budžet od 10 miliona evra, gotovo bih svake godine bio na Fajnal foru. To se nekim našim klubovima događalo u vremenima kada Zvezda nije imala nijednog sponzora. Možemo da budemo sportski rivali i da se borimo, ali ovde nas je odavno napustio fer plej – potkačio je Čović vječitog rivala.

On je pozvao navijače na mobilizaciju u teškim vremenima.

– Pravo da vam kažem, kada sam, da se našalim, video koliko duguju Barselona i Real Madrid, razmišljamo da dovedemo još sedam igrača. To pričam zbog očekivanja javnosti… Naš budžet je 10 do 15 odsto njihovog budžeta i nigde se nismo obrukali. Neoophodno je da se Zvezda u ovoj sezoni mobiliše, imamo poplavu brutalnih i svakakvih napada da se skinemo sa trona – naglasio je.

Nije želio da kaže sa kojih strana stižu udari…

– Sa svih strana, da ih sada ne navodim. Da odbranimo ono što smo časnim i velikim trudom osvojili. Pozivam na mobilizaciju i da što više naših navijača dođe u četvrtak na meč sa Asvelom, a onda i još više sa Partizanom. Naravno, uz fer i korektno navijanje”, rekao je Čović, koji je pozdravio potez Željka Obradovića da smiri uvrede sa tribina rečima “da tako razmišljaju pravi sportisti.

Još uvijek nije donio odluku da li će produžiti mandat kao predsjednik Crvene zvezde.

– Sve zbog zdravlja. Imao sam nervozu baš sinoć na sportskom planu i odjednom mi je pritisak skočio sa 120 na 180. Doktori mi kažu da sam visokorizičan. Želim sve da izmerim i donesem odluku. Da vidim mogu li sve da ispratim na finansijskom i sportskom planu. Cilj su tri trofeja… Svakako ću uvek biti uz Zvezdu da pomognem, na ovaj ili onaj način – zaključio je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button