BIHKOŠARKA

KS RS PRESUDIO Sokolac izbačen iz lige

Košarkaški savez Republike Srpske izbacio je KK Sokolac iz Prve lige Republike Srpske zbog samovoljnog napuštanja terena 13 sekundi prije kraja utakmice protiv Slavije.

Ova odluka objavljena je u današnjem biltenu Košarkaškog saveza Republike Srpske, a u njemu stoji da je odbijena žalba jer ne sadrži konkretne činjenice, niti je podnesena u skladu sa Propozicijama takmičenja.

Sokolac ima pravo žalbe 24 sata od primanja odluke.

Utakmica Slavija – Sokolac se registruje 20:0, a Sokolac ne dobija bod za poraz. No, u slučaju da se odbije žalba u vezi sa izbacivanjemSokočana, onda se i svi dosadašnji rezultati Sokoca poništavaju, s obzirom na to da nije prošla polovina prvenstva.

Igrač Sokoca Miroslav Kovač kažnjava se jednom utakmicom suspenzije, Miljan Pajić je dobio tri utakmice suspenzije, Igor Bojović je dobio jednu, kao i Bojan Koprivica. Trener  Tomislav Tamburić dobio je dvije utakmice suspenzije, a komesar će po službenoj dužnosti podnijeti prijavu Disciplinskoj komisiji.

Istovremeno, kažnjena je i Slavija sa 300 KM zbog ubacivanja predmeta sa tribina od strane navijača nakon prekida utakmice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button