BIHFUDBAL

LIJEPA SLIKA IZ DOBOJA Škola fudbala Ačko svaki vikend okuplja stotine klinaca

U sklopu proslave četvrtog rođendana rukovodstvo Škole fudbala Ačko iz Doboja odlučilo je da organizuje „Dane fudbala“ koji će potrajati narednih mjesec i po dana dana i od grada na tri rijeke učiniti pravi fudbalski centar.

Naime, oni su zamislili da praktično do Nove godine svakog vikenda organizuju turinir za različitu generaciju, a krenuli su od najmlađih, 2014. godišta i ispostavilo se da su imali odličnu ideju.

Okupili su čak 21 ekipu iz BiH i regiona, a došli su i klubovi poput Crvene zvezde, banjalučkih Borca i Sport tima, Tempa iz Zenice i drugih. Na kraju su klinci beogradskog velikana bili najbolji jer su u finalu savladali Borac sa 4:1. Treće mjesto zauzeo je Tempo, a četvrta je bila selekcija domaćina.

Već idućeg vikenda umijeće će pokazati dječaci rođeni 2013. godine i tako redom, sve do 26. decembra kada će se dobojskoj publici predstaviti fudbaleri rođeni 2008. godine.

– Izuzetno smo srećni što je prvi turnir protekao u najboljem redu. Odlučili smo se za ovakav vid obilježavanja rođendana jer smo imali dobre povratne informacije od velikog broja Škola fudbala i klubova, pa sa ponodso istoičemo da je do sada prijavljeno oko 130 ekipa iz Srbije i BiH – rekao je trener ŠF Ačko Dražen Vasiljević.

Čovjek zavidne igračke karijere već dugi niz godina radi sa najmlađim, a posebno je ponosan na ugovor o saradnji koji Ačko ima sa Crvenom zvezdom.

– Od osnivanja smo praktično partner najvećeg kluba na ovim prostorima. Ostvarujemo  sardanju po pitanju odlaska dječaka iz šire regije na probne treninge, edukacije trenera, ali i stalnim informacijama u vezi sa radom omladinskih kategorija. Zvezda je več prvog vikenda dokazala da su djeca odlično selektirana i veoma ubjedljivo su osvojili prvo mjesto. Sjajna je stvar kada možemo da vidimo kako se radi u tako velikom klubu, neprocjenjivo iskustvo je i da učimo od njih – rekao je Vasiljević.

Već narednog vikenda snage će odmjeriti generacija 2013, a prijavljene su 22 ekipe. Doboj će definitivno biti u znaku fudbala najmlađih sve do 2022. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button