ATPTENIS

Novak do kraja godine može da sruši još 2 Federerova rekorda

Novak Đoković je protekle nedjelje oborio tri velika rekorda – postao je teniser sa najviše Masters titula (37), popravio je svoj lični rekord po titulama na Mastersu u Parizu (6), a takođe je tokom turnira u “gradu svjetlosti” postao i rekorder po broju pobjeda kao prvi reket svijeta, gdje je nadmašio Rodžera Federera, koji je prije njega držao taj rekord.

Đoković je najavio više puta kako mu je jedan od najvećih motiva da nastavi da igra to što može da obara rekorde i upisuje svoje ime u istoriju tenisa.

Do kraja godine Novak će igrati na završnom Mastersu u Torinu, gdje može da sruši još dva velika rekorda. Oba su trenutno u vlasništvu Rodžera Federera. U pitanju je rekord po broju titula na završnom Mastersu. Federer ima šest, jednu više od Đokovića, koji dijeli drugo mjesto sa Ivanom Lendlom i Pitom Samprasom.

Titula u Londonu donijela bi Novaku još jednu “recku” u GOAT debati, jer je to jedan od rijetkih Federerovih rekorda gdje je trenutno bolji od Đokovića.

Takođe, ukoliko bi trijumfovao u Torinu, Novak bi postao najstariji teniser u istoriji koji je osvojio titulu na završnom Mastersu.

Trenutno je tu takođe rekorder Federer, koji je 2011. godine osvojio titulu sa 30 godina i tri mjeseca. Đoković sada ima 34 godine i pet mjeseci.

Masters u Torinu na programu je od nedelje 14. novembra, a učesnici su pored Novaka Đokovića još i Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Kasper Rud i Hubert Hurkač.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button