ATPTENIS

“Mene hvataju grčevi i vrtoglavica, a Novak sluša muziku”

Italijan Mateo Beretini jedan je od učesnika predstojećeg ATP finala u Torinu. Sedmi teniser svijeta će se naći na posljednjem takmičarskom turniru u 2021. na kom će biti i Novak Đoković, Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Hubert Hurkač i Kasper Rud.

Beretini je za ATP kanal pričao o svom iskustvu sa Vimbldona, iz finala sa Novakom Đokovićem.

– Sjećam se, imao sam tada grčeve u stomaku. Probao sam da natjeram samog sebe da nešto pojedem, ali nisam mogao da se izborim sa pritiskom. U svlačionici smo bili sami Novak i ja. On je već igrao više od 30 grend slem finala i bio je daleko naviknutiji na sve to od mene, iako je sigurno i on osjećao tenziju. Ipak, on je mirno sjedio i slušao muziku na slušalicama, dok sam ja sam sebe pitao “kako ću da igram kada ne mogu ni dva zrna pirinča da pojedem”? Ruke su mi se znojile, a kada sam počeo da pričam sa ljudima iz mog tima, osjetio sam vrtoglavicu – rekao je Beretini.

Sve se promijenilo izlaskom na teren.

– Nekako, sve se to odjednom slomilo u meni. Naričito kada sam krenuo na zagrijavanje. Osjetite taj nalet adrenalina i ogromnu želju da pobijedite… Imate osjećaj kao da možete svakog da dobijete. Rekao sam sebi, “ovdje si zato što si to zaslužio”. Ali, nekada pobijediš, nekada izgubiš – zaključio je italijanski teniser.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button