FUDBAL

Piksi pred rasplet u grupi: “Moramo da budemo pametni”

Pred reprezentacijom Srbije je odlučujuća utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kataru. Kao uvertira za “finale” sa Portugalom, “Orlovi” će imati susret upravo sa Katarom na stadionu “Rajko Mitić”.

Taj meč je na programu u četvrtak od 18 sati, dva sata i 45 minuta ranije prije sudara Iraca i Portugalaca u Dablinu.

Srbija će krajičkom oka pratiti taj susret i navijati za senzaciju Iraca kako bi eventualno ostala na prvom mjestu A kvalifikacione grupe pred utakmicu odluke na Lužu u nedelju.

Pred posljednje dvije utakmice Srbije obratio se selektor Dragan Stojković.

– Očekuju nas dve potpuno drugačije utakmice. Katar je u takmičarskom smislu nevažan, ali želimo da nastavimo da igramo lep fudbal, pobedimo i na najbolji način napravimo uvertiru za Portugal. Pošto nemamo pritisak, dobiće šansu igrači koji do sada nije dobili veliku minutažu. Moramo da budemo pametni.

On je najavio da će Luka Jović dobiti priliku, ali nije želio da otkrije da li od prvog minuta.

– Mi nemamo rezervni tim. Ne delim igrače na prvi i drugi tim, već da svi mogu da odgovore zadacima.

On je potvrdio da neće moći da računa na Darka Lazovića i Filipa Đuričića zbog povreda.

– Oni su se vratili u klubove jer je ustanovljeno da ne mogu da se oporave do nedelje. Moj posao je da pronađem rešenje za desni bok i pronaćiću ga. Ostatak tima je OK, atmosfera je dobra i uživaju u treningu – dodao je selektor.

Pričao je Stefan Mitrović.

– Otkad je Piksi došao na čelo Srbije uvek je apostrofirao napadački fudbal, na gol više, zato smo ih primali nešto više. Bitno je da zadržimo ‘nulu’ protiv Katara, ali još više da ostvarimo novi dobar fudbal i dođemo do dobrog rezultata.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button