EVROPAKOŠARKA

PRVI PORAZ ŽOCA Andora zaustavila Partizanov niz

Košarkaši Partizana izgubili su od Andore sa 60:61 u četvrtom kolu A grupe Evrokupa i tako doživjeli prvi poraz u sezoni.

Imali su crno-bijeli šut za pobjedu, ali je Aleksa Avramović promašio sa centra, nakon što je David Jelinek promašio oba penala, drugi namjerno. Prethodno, ključni koš na meču dao je Klevin Hena iz vrlo teške pozicije sa poludistance za 61:58. Prije i poslije toga je Uroš Trifunović promašio po trojku, naročito na prvoj nije imao sreće.

Partizan je nešto slabije počeo meč, gubio dosta lopti, te je na semaforu stajalo 16:10 za Andoru. Međutim, predvođen Ledejem i Avramovićem, uz podršku Mura, tim Željka Obradovića napravio je seriju 20-3 i došao do 11 poena prednosti.

Na poluvremenu je bilo +8, ali u trećem periodu je Partizan dao samo dva koša iz igre, ukupno osam poena. Bilo je i -10, ali Panter se probudio i sa sedam vezanih poena doneo crno-belima vođstvo 56:55 na nešto manje od pet minuta do kraja

Ipak, Andora uspijeva da odgovori i da na već opisani način stigne do trijumfa.

Najbolji kod „crno-bijelih“ bio je Zek Ledej sa 12 poena (4-10 iz igre) i 10 skokova, dok je Kevin Panter ubacio 13 poena (3-13 iz igre). Aleksa Avramović dao je 8 poena (4-9 iz igre), uz 7 skokova, 2 asistencije i 5 ukradenih lopti, a po 6 poena postigli su Jam Madar (3-10 iz igre) i Dalas Mur (2-6 iz igre).

Andoru je predvodio Viktor Aretaga sa 15 poena (6-10 iz igre) i 4 skoka, bivši igrač Partizana Kodi Miler-Mekintajer upisao je 11 poena (5-10 iz igre), 10 skokova i 2 asistencije, a dvocifreni su bili i Jelinek i Pauli sa po 10 poena.

„Crno-bijeli“ sada imaju skor 3-1, baš kao i Andora. Partizan u narednom kolu Evrokupa čeka sudar sa Lijetkabelisom kod kuće 17. novembra, a tri dana pre toga crno-beli se sastaju sa Crvenom zvezdom u derbiju ABA lige, u kojoj Obradovićev tim zasad ima svih sedam pobjeda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Web Hosting
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button