BICIKLIZAM

BK CHALLENGE ŠAMPION SRPSKE Sve više biciklista takmičara u Gradišci

Biciklistički klub Challenge iz Gradiške napravio je izuzetne rezultate u nepunih godinu dana otkako je osnovan.

Krajem prošle godine grupa entuzijasta predvođenih Slavoljubom Bjelajcem odlučila je da osnuje klub kako bi građani grada na Savi koji smatraju da je vožnja bicikla više od rekreacije mogli da se okušaju u takmičarskim vodama. Poslije mjeseci treninga i “hvatanja” osnovnih fora brdskog biciklizma, dobili su priliku da se oprobaju na domaćoj stazi u Sovjaku, jer je njiihov klub zahvaljujući predanom radu i velikom zalaganju dobio organizaciju prvenstva Republike Srpske u brdskom biciklizmu. Staza je bila fenomenalno pripremljena, a domaći takmičari iako skoro potpuno neiksusni, uspjeli da postignu fantastične rezultate. Mimo svih očekivanja, osvojili su ukupno prvo mjesto sa tri zlatne, tri srebrne i jednom bronzanom medaljom.

– U kategorija pioniri Vukašin Čavka je zauzeo prvo mjesto, a Danijel Alaša je drugo mjesto. Kategorija  mlađi kadeti Ognjen Ivaštanin je u neizvjesnoj završnici izgubio prvo mjesto, a među kadetima se Aleksandar Stojnić okitio srebrom. U juniorksoj kategoriji Sergej Poletan zauzeo je prvo mjesto. U muškoj elit kategoriji Dragan Subotić je završion na trećem mjestu. U kategoriji mastera najbrži je bio Slađan Malić, dok je u ženskoj elit kategoriji najuspješniaj bila Nikolina Malić – rekao je predsjednik i trener BK Challenge-a Slavoljub Bjelajac.

Ono što ga posebno raduje jeste veliki broj najmlađih koji žele da uče tajne ovog adrenalinskog i vrlo napornog sporta.

– Imamo odlične uslove, prelijepu stazu u Sovjaku, te predjele ispod Kozare koju su zaista nešto što bi svaki klub želio da ima. Vjerujem da će naša priča rasti i da ćemo naredne sezone biti brojniji i još uspješniji. Trenutno imamo devet maloljetnih članova koji voze trke i tri punoljetna člana. Tu je i dvadesetak rekreativaca koji su sa nama u i oko kluba, koji voze rekreativne vožnje – rekao je Bjelajac.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: cartel oil co carts
  2. Povratni ping: uniccshop
Back to top button