ATPTENIS

Đoković: Dopada mi se Ibrahimovićeva filozofija

Novak Đoković će poslije trijumfa u Parizu naredne nedjelje igrati na ATP Finalu u Torinu.

Najbolji teniser svijeta će svakako biti prvi favorit za titulu, a uoči odlaska u Italiju dao je intervju za “Gazeta delo Sport”.

On se osvrnuo i na dva teška poraza ove godine, u Tokiju na Olimpijskim igrama i na US Openu.

– Poraz doživljavam ne samo kao razočaravajuću emociju, već i kao priliku za mentalni rast i jačanje karaktera, priliku da se izvučem iz teške situacije kao čovek i da postanem bolji igrač nego što sam bio. Svakako mi je bilo teško. Naš um ima važnost kakvu imaju fizički i tehnički aspekti igre. Morate biti u stanju da razumete kako da upravljate negativnom energijom na najproduktivniji način – poručio je Novak.

U Italiji je oduvijek imao veliki broj navijača, nada se tome i u Torinu.

– Ovo je prilika da se vratim u grad u kojem sam bio samo jednom, sa 15 godina, kada sam igrao juniorski turnir. Pokušaću da uživam što je moguće više. Srećan sam što se ATP finale igra u Italiji, gde uvek primećujem veliku strast prema sportu i imam veoma poseban odnos sa navijačima. Naravno, mogao bih da kažem da sam imao velike uspehe u Londonu u poslednjih 11 godina, ali je odlično za promociju našeg sporta što finale može da se igra u još jednoj zemlji koja voli tenis – dodao je Đoković.

U Italiji igra jedan od njegovih prijatelja, fudbaler Zlatan Ibrahimović.

– Dopada mi se njegova filozofija, kada kaže, ‘što sam stariji, to se osećam mlađe’. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo i velikog samopouzdanja. U tome se prepoznajem u njemu: ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa svešću o svojim kvalitetima koji proizlaze iz njegove radne etike – zaključio je najbolji teniser sveta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: saffron spice kitchen
Back to top button