OSTALI SPORTOVI

Đurovski se oprostio od Rokvića: Dres Zvezde uz Marinkovu sliku

Poznati pjevač narodne muzike Marinko Rokvić danas je sahranjen, a u njegovu čast održana je komemoracija u Kamenoj sali Radio Beograda.

Rokvić je bio veliki navijač Crvene zvezde, a tokom života je stekao i brojne prijatelje među fudbalerima kluba sa “Marakane”, pa su neki od njih i bili na komemoraciji, poput Dragana Džajića i Boška Đurovskog.

Upravo je Đurovski bio jedan od njegovih najboljih prijatelja, fudbaler koji je za Zvezdu igrao 11 sezona, a kasnije bio i njen trener.

Đurovski je donio dres Zvezde, postavio ga pokraj slike Marinka Rokvića, a zatim održao potresan govor na komemoraciji, tokom kojeg je u nekoliko navrata sprečavao suze uz drhtavi glas. Ispričao je koliki je Zvezdaš bio Marinko, kako su se družili, kako su često ostajali u kafani do ranih jutarnjih sati, a posebno mu je bila urezana i jedna pjesma, koju je tada zamolio da mu otpjevaju sinovi.

– Ima jedna anegdota gde se pokazuje koliko si bio veliki čovek, ljudska gromada. To je bilo posle tvog koncerta u Sava centru, gde sam imao čast da budem u prvom redu. Posle koncerta smo sa tvojom porodicom otišli u kafanu, gde si u cik zore zamolio sinove Nikolu i Marka da otpevaju jednu pesmu, koja nije bila tvoja, mogao si da pevaš milion tvojih pesama, ti si dragi moj druže pokazao svoju veličinu, da nisi sujetan, da nemaš kompleksa, zamolio si da otpevaju pesmu Šabana Šaulića “Tamo iza onih brda”, jer si se setio svoje majke i svog oca – rekao je Boško Đurovski, nakon čega su mu se pridružili Marinkovi sinovi, Marko i Nikola, koji su se uz suze oprostili od Marinka Rokvića.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button