FUDBAL

Katarski test za završni ispit protiv Portugala

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se u prijateljskom meču sa selekcijom Katara.

Taj meč će poslužiti kao “generalna proba” pred meč odluke protiv Portugalaca, u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

– U fizičkom smislu smo u Beogradu, ali psihološki smo u Lisabonu, to je jasno i ne možemo da pobegnemo od toga. Važno je da odigramo pravu utakmicu, da to bude dobar trening. Daleko od toga da želimo da potcenimo Katar, ali je važno da svi igrači ostanu zdravi i budu mi na raspolaganju za nedelju i meč sa Portugalcima – izjavio je selektor Dragan Stojković na konferenciji za medije.

On je dodao da ekipu očekuju dvije potpuno različite utakmice, po svemu.

– Ova je u takmičarskom smislu nevažna, ali želimo da nastavimo u ritmu kako smo i počeli, da igramo lep fudbal, da pobedimo i da se na najbolji način pripremimo za utakmicu u Portugalu. Pošto nemamo nikakav pritisak, sigurno će šansu dobiti igrači koji su do sada imali manju minutažu, moramo da budemo pametni – istakao je Stojković i otkrio da će Luka Jović sigurno igrati, ali nije htio da kaže da li kao starter ili sa klupe.

“Mi nemamo rezervni tim, naš tim su svi igrači, a na meni je da odlučim u kom sastavu ćemo izaći”, dodao je selektor.

– Ne delim igrače na prvi i drugi tim, već ih gledam kao igrače koji u svakom momentu, sa veklikim kvalitetom i odgovornošću, mogu da igraju za Srbiju. I oni su toga svesni – jasan je Stojković, uz konstataciju da je zbog odsustva Darka Lazovića i Filipa Ðurića njegov posao da pronađe rješenje za desnu stranu i da će ga pronaći.

Na pitanje šta očekuje od utakmice Irska – Portugal u Dablinu Stojković je rekao:

– Kad bi moglo da Irska dobije, to bi bilo idelano, ali sva tri rezultata su u opticaju. Ne očekujem ništa spektakularno, odgledaćemo utakmicu, a šta drugo i da radimo kad se vratimo ovde u kamp, nego da gledamo utakmicu, to je negde i naš posao. Ali, nama smo mi najvažniji, ime protivnika ne menja naš odnos prema igri i dresu – poručio je Stojković.

Srbija od 18 sati igra protiv Katara na stadionu “Rajko Mitić”, a tri dana kasnije slijedi duel protiv Portugalaca u Lisabonu (20.45 sati).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button