FUDBAL

NULA U DABLINU: Srbiji u nedjelju treba pobjeda, Portugal će biti bez Pepea!

Irska i Portugal odigrali su bez golova u Dablinu. To znači da će Srbiji biti potreban trijumf u Portugalu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, dok će Navigatorima biti dovoljan i bod zbog bolje gol razlike.

Portugal je slabo odigrao prvo poluvrijeme, a na portalima njihovih medija pljuštale su kritike o „sivilu u igri“. Bez ijedne velike šanse bili su Navigatori u prvih 45 minuta, poneka poluprilika, pretnja dolaskom do ivice šesnaesterca, ali ništa dalje od toga.

Napadala je Irska potpuno otvoreno u drugom dijelu, bilo je slobodnjaka i centaršuteva koji su dolijetali na gostujući peterac, međutim, nije bilo i velikih iskušenja za Rui Patrisija.

Dobra vijest za Srbiju je isključenje Pepea, komandanta odbrane Portugalije, koji je naivno za njegove godine na terenu dobio dva žuta kartona i ostavio svoj tim sa igračem manje u posljednjih deset minuta.

Uslijedio je strahovit pritisak Iraca, koji su htjeli pobjedu za čast, za radost navijača, koji nisu imali mnogo čemu da se vesele u ovim kvalifikacijama. Nisu uspjeli, ali sa tribina se čuo žestok aplauz kao nagrada za trud.

Odlučujući meč za direktan plasman na Mundijal u Kataru između Srbije i Portugala igra se u nedjelju u Portugalu sa početkom od 20.45 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button