EUROKUPOVIEVROPSKE LIGEFUDBAL

Henes prijeti PSŽ-u i Sitiju: Vaš usrani novac nije dovoljan

Počasni predsjednik Bajerna Uli Henes oštrim riječima je komentarisao Pari Sen Žermen i Mančester siti.

Bivši čelnik bavarskog giganta nije birao riječi kada su u pitanju dva najbogatija kluba Evrope kojima upravljaju bogati fondovi iz Katara i Ujedijenih Arapskih Emirata.

– Vaš usrani novac nije dovljan – rekao je Henes.

Henes, koji je odigrao više od 300 utakmica za Bajern tokom sedamdesetih godina i zabilježio 35 nastupa za Zapadnu Njemačku, je direktno napao i predsjednika PSŽ Nasera al-Kleaifija za koga ponekad kažu da je novi Henes koga ponekad porede upravo s njim.

– Ne, ne mislim tako. Ne znam ni da li voli fudbal. Razlika između njega i mene je što sam ja radio naporno da bih zaradio svoj novac, a njemu je sve poklonjeno. On nije morao da radi da bi to imao. On kada želi igrača, pozove svog emira – rekao je Henes, inače i vrlo uspješan biznismen i vlasnik fabrike kobasica.

Šampion svijeta iz 1974. ima vrlo jasan stav prema pomenutim klubovima, podsjetivši na pobjedu Bajerna nad PSŽ u finalu Lige šampiona 2020.

– Oni za sad nemaju ništa. Ništa! Izgubili su od nas i opet će. Ne uvijek, ali povremeno hoće. To mora biti naš cilj. Kada smo pobijedili bio sam veoma srećan, to me motivisalo – rekao je Henes koji je proveo i skoro dvije godine u zatvoru zbog neplaćenog poreza između 2014. i 2016.

PSŽ je za ovu sezonu doveo neke od najboljih igrača svijeta – Lionela Mesija, Đanluiđija Donarumu, Serhija Aguera besplatno.

– Ono što se trenutno dešava u Parizu je jednogodišnje planiranje. To nije moj svijet. Ja stvari gledam sa ekonomske tačke. Ja ne ulažem sav svoj novac odjednom samo da bi mi čestitali zbog jedne ili dvije godine, a poslije da me odnese poplava – zaključio je Henes.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Web Hosting
Back to top button